Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Internaţional de Teatru Nou. PROGRAM

Pisica verde. credit foto Ozolin DusaCea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou, organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ și Consiliul Local Municipal Arad, se va desfășura în perioada 7-15 mai, în program fiind cuprinse 24 de spectacole.

Din selecţia de anul acesta, realizată de criticul de teatru Claudiu Groza, fac parte spectacole nominalizate la Premiile UNITER, precum „The Sunset Limited“, de Cormac McCarthy, regia Andrei şi Andreea Grosu, producţie a Teatrului UNTEATRU (nominalizat la categoria «Cel mai bun spectacol») şi „Pisica verde“, de Elise Wilk, regia Bobi Pricop, producţie a Teatrului „Luceafărul” Iaşi (nominalizat pentru cea mai bună regie).

„Prezentând o imagine fidelă a tendinţelor teatrale româneşti actuale, selecţia FITN4 cuprinde şi spectacole cu teme sociale sau care vorbesc despre perioada comunistă“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va prezenta spectacolul „Vârful aisbergului”, de Antonio Tabares, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, în premieră, în prima zi a Festivalului.

De asemenea, la acest Festival vor fi prezente şi două trupe de teatru din Italia şi Ungaria, cu spectacolele „Operastracci“, respectiv „Dancing Graffiti“.

„Festivalul Internaţional de Teatru Nou de la Arad se află la a patra ediţie şi o spunem cu certitudine că a devenit un brand local cu puternice ecouri în lumea teatrală din România şi din Europa. An de an, selecţionerul festivalului, crititicul de teatru Claudiu Groza, dedică o secţiune specială producţiilor unui regizor sau unei teme anume, cum este cazul acestei ediţii de festival.

Astfel, în anii precedenţi, secţiunea «Focus» s-a concentrat pe spectacole ce poartă semnătura regizorală a lui Radu Afrim sau Cristian Juncu. În acest an, secţiunea eveniment a festivalului pune lupa pe o problematică actuală din lumea adolescenţilor şi cuprinde nu mai puţin de patru titluri. Focus TeenAGER, căci despre acesta este vorba, grupează spectacole incitante, vii prin subiect şi abordare.

Festivalul arădean de teatru nou este un bun prilej de cunoaştere şi de recunoaştere a artei teatrale contemporane de aici sau de pretutindeni. O ediţie care îi are în prim plan pe tineri şi unele dintre cele mai apreciate producţii teatrale ale momentului vor face deliciul spectatorilor Festivalului Internaţional de Teatru Nou Arad din acest an”, a declarat Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

Spectacolele se vor desfășura în sala mare, sala Studio şi platoul a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“, precum și în Piaţa „Avram Iancu”, Cafe Boeme Teatru și Club Flex.

Vezi AICI programul spectacolelor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.