Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul de colinde ,,Vin colindătorii!”, în Parohia Arad-Bujac

colindeBiserica parohială cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” a Parohiei Arad-Bujac a devenit neîncăpătoare în seara zilei de 12 decembrie, când a avut loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de colinde ,,Vin colindătorii!”.

Această manifestare cultural-spirituală, ortodoxă şi românească, s-a desfăşurat cu înalta binecuvântare şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului şi a întrunit şi în acest an grupuri de colindători, copii şi tineri din parohiile arădene: Arad-Centru, coordonat de pr. paroh Traian Micoroi şi dirijat de Sorin Săplăcan şi Anca Prodan; Aradul Nou, coordonat şi dirijat de pr. consilier Gabriel Mariş; Micalaca Veche II, coordonat de pr. paroh Mircea Bupte şi dirijat de tânărul Stelian Şimonca; Sânnicolau Mic, coordonat de pr.paroh Gheorghe Gligor şi dirijat de maestrul Vasile Rus; Pâncota, coordonat de pr. Aurel Leonardo Doca şi dirijat de prof. Florina Cismaş; Arad-Bujac, coordonat de pr.dr. Vasile Pop şi dirijat de Viorel Iute şi Grupul coral ,,Trifon Lugojan”, dirijat de teolog Marinel Roz.

Organizatorii evenimentului din acest an au fost: Arhiepiscopia Aradului – Asociaţia ,,Filantropia”; Centrul Cultural-Pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Arad-Bujac şi Liceul cu program Sportiv din Arad.

În prezența Ierarhului și a Preacucernicilor Preoți, a oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși, grupuri de copii și tineri din parohiile ortodoxe arădene amintite mai sus, îmbrăcați în frumos port popular, au desfătat urechea şi au deschis inima auditorilor prin colindele tradiționale interpretate.

Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, diplome de onoare.

Prezentarea grupurilor de colindători a fost făcută de către părintele protos.dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

La finalul concertului a luat cuvântul prof. Gheorghe Mandache, directorul Liceului cu Program Sportiv Arad, care a evidenţiat bunele raporturi de colaborare existente între Parohie şi Şcoală, în baza parteneriatului încheiat.

Părintele paroh, dr. Vasile Pop, coordonatorul Centrului Cultural-Pastoral al Parohiei Arad-Bujac, în calitate de gazdă, a adus cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru prezenţă şi pentru binecuvântarea şi susţinerea acordată în desfăşurarea acestui eveniment, precum şi tuturor preoţilor, susţinătorilor, credincioşilor şi tinerilor participanţi.

În încheierea programului, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toţi tinerii şi copiii care au colindat şi i-a îndemnat pe mai departe la păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi colindelor străbune locale.

De asemenea, a mulțumit preoților de la parohiile implicate în realizarea acestei frumoase inițiative și a transmis alese doriri de sănătate, împliniri și bucurii duhovnicești, sărbători binecuvântate şi un An Nou mai prosper în cele bune.

Preot Leonardo Doca

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.