Ziarul electronic al arădenilor

FCC Baschet UAV Arad a câştigat în primul tur al Cupei României

Patru echipe, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, FCC Baschet UAV Arad, CSTBv CSU Olimpia Braşov şi CS Agronomia Bucureşti, au obţinut victorii categorice, miercuri, în prima manşă a turului întâi, luând opţiuni importante pentru calificarea în turneul Final 8 al Cupei României la baschet feminin.

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, deţinătoarea trofeului, a dispus de CSM CSU Constanţa cu 87-64, CSTBv CSU Olimpia Braşov a surclasat-o pe CS Municipal Târgovişte cu 80-53, vicecampioana FCC Baschet UAV Arad a învins-o pe CS Rapid Bucureşti cu 62-47, iar CS Agronomia Bucureşti a câştigat cu Centrul de Excelenţă cu scorul de 75-48.

CS Municipal Alexandria a învins-o la limită pe BC Sirius Mureşul Târgu Mureş, cu 54-53, în timp ce CS Universitatea Cluj-Napoca a pierdut acasă cu Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc, 69-72.

Partidele din manşa secundă vor avea loc pe 3 decembrie.

Pentru prima dată în istoria postdecembristă a baschetului românesc, la competiţie participă, alături de cele 11 echipe înscrise în Liga Naţională, şi o selecţionată a Centrului de excelenţă feminin FRB, formata din junioare de perspectivă de la ACS Dan Dacian Bucureşti şi CSM Ploieşti.

Câştigătoarele din cele şase dueluri din această fază, alături de cele mai bune două echipe dintre învinse, vor obţine calificarea la turneul Final 8 al Cupa României, eveniment programat pentru perioada 25-27 februarie 2023.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.