Ziarul electronic al arădenilor

Fără zonă comercială la Ștrandul Neptun din Arad

strand3Primarul Gheorghe Falcă susține că toate activitățile comerciale din incinta Ștradului Neptun trebuie mutate în Cetatea Aradului și a anunțat că se dorește anularea contractelor de concesiune încheiate cu comerciații din baza de agrement.

Primarul a făcut aceste declarații după ce, în şedinţa Consiliului Local Municipal de miercuri, reprezentantul Asociaţiei Comercianţilor de la Ştrandul Neptun şi consilierul local Marin Lupaş (PSD) au adus acuze municipalităţii cu privire la modul în care este administrat ştrandul.

Primarul a spus în timpul ședinței CLM de marți că o parte dintre comercianţii de la ştrand se „războiesc“ în permanenţă cu municipalitatea, însă nu au investit pentru modernizarea spaţiilor comerciale, iar unii chiar şi-au abandonat spațiile, care au rămas în paragină.

După ședința Consiliului Local Municipal, în timpul consultării publice care a avut ca temă oportunitatea construirii unor poduri peste râul Mureş, primarul a anunţat că intenţionează să înceapă demersurile pentru anularea contractelor de concesiune de la ştrand.

„Astăzi (miercuri – n.r.), mai mult ca niciodată, viaţa m-a convins că trebuie să anulăm toate concesiunile de la ştrand. Ştrandul trebuie să fie ştrand, cu verdeaţă, cu mai multe bazine. Toate activităţile comerciale de la ştrand le vom muta în Cetatea Aradului”, a anunţat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai adăugat că municipalitatea și-ar asuma terenurile ocupate de spațiile comerciale și ar face investiții pentru extinderea plajelor si pentru bazine nou.

Consilierii locali au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre conform căruia tarifele la Ștrandul Neptun vor creşte cu 24 la sută.

Creşterea tarifelor a produs nemulţumiri în rândul comercianţilor de la ştrand, care au cerut anularea tarifelor de intrare în zona comercială.

comentarii

3 Comments

 • Anonim

  Este o idee buna, o extindere a bazinelor nu ar strica si mai ales daca mutarea s-ar produce la Cetatea Aradului deoarece ar genera un numar mai mare de turisti.

 • aradean batrin

  OAmeni buni,sunteti seriosi?Transformam CETATEA in BIRT ?
  Ati fost in Alba Iulia,ati vazut ce inseamna reabilitarea cetatii?Chiar nu mai ginditi cu capul?Lasati-l pe primar cu nebuniile lui!Iar despre strand,ce sa mai vorbim,tot razboiul e din cauza unui razboi dintre primar si citiva din cei de pe strand desi ar trebui sa se inteleaga ca terenul din acea zona nu este nici al primarului,nici al celor cu birturi,este al statului si atunci ar trebui sa se taie odata coada la catel si sa se puna ordine cu adevarat.Dar cine sa o faca de vreme ce Prefectul e slab si nu stie,nu poate sa faca ordine.
  Dar sa impinzesti Cetatea cu terase si cu birturi,asta chiar ca e deja culmea !

 • Dragos

  Domnul primar ar trebui sa îl intereseze cluburile, adică țigănia făcută în centru, sa conștientizeze ca acolo în acele clădiri locuiesc oameni care vor sa se odihnească nu sa asculte bași și sa asculte cum urla lumea de pe terase. I dorim cluburi și terase în fata casei dansului, un primar cu o mentalitate de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.