Ziarul electronic al arădenilor

Fără ger și zăpadă în ziua de Bobotează

Temperaturile minime în următoarele două zile vor fi peste cele normale în această perioadă şi nu vom avea nici ger, nici ninsori, a declarat vineri, meteorologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

„Anul acesta este ceva mai cald de Bobotează. În noaptea de 5 spre 6 ianuarie, vom avea chiar şi temperaturi pozitive, doar în estul Transilvaniei vor fi -5 grade C, ceea ce este mult spre deosebire de alţi ani. Noaptea următoare temperaturile minime vor fi un pic mai scăzute, între -2 şi -7 grade, dar nu vor ajunge la -10 grade Celsius“, a menţionat specialistul.

El a subliniat că ger în România înseamnă o temperatură de -10 grade Celsius.

„Vor fi nopţi de iarnă, dar nu cu ger şi nu specifice pentru această perioadă. Dar, chiar şi aşa, nu este anormal, pentru că au mai fost ani când de Bobotează era cald. Nu mai este ca acum 50-80 de ani“, a completat meteorologul de serviciu.

Potrivit sursei citate, în următoarele două zile nu va ninge nicăieri în ţară.

Acesta a mai spus că de marţi se va produce o scădere a temperaturilor, dar nu a celor minime, ci a celor maxime. Acestea vor rămâne pozitive, dar se vor apropia de normalul acestei perioade.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.