Ziarul electronic al arădenilor

Fântâna muzicală de la Pădurice deranjează. Pe unii…

Municipalitatea arădeană a anunțat că fântâna arteziană muzicală amplasată pe lacul de la Pădurice va avea un volum sonor ajustat, astfel încât să nu deranjeze locuitorii din zonă.

Reprezentanții administrației locale susțin că cetățenii care locuiesc în zona Parcului Pădurice au reclamat că sunt deranjați de intensitatea sonoră a fântânii arteziane.

„Ca urmare a sesizărilor făcute de cetățeni, cu privire la faptul că muzica fântânii arteziene amplasate pe lacul din Parcul Pădurice nu se aude suficient de tare,  începând din 16 mai s-a ajustat volumul, astfel încât să nu fie deranjant pentru riverani, dar în egală măsură arădenii să se poată bucura de ambianța muzicală.

Precizăm că muzica artezienei a fost dată mai încet, răspunzând astfel repetatelor sesizări făcute de cetățenii din zonă, deranjați de zgomotul fântânii“, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Programul muzical al fântânii arteziene de pe lacul de la Pădurice se încheie în fiecare zi la ora 22.30.

Fântâna arteziană muzicală, inaugurată în iunie 2012, a fost realizată în cadrul unui proiect privind modernizarea Parcului Pădurice, finanțat din fonduri europene. Valoarea proiectul a fost de peste 9,3 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, este de 7,3 milioane lei.

Unul dintre ansamblurile fântânii muzicale este format dintr-un jet de apă central, cu înălțimea maximă de 30 metri, 6 duze dinamice multidirecţionale, cu jet laminar de 13 metri înălţime maximă, a căror mişcare poate fi controlată individual, şi de un aliniament de 15 duze, cu înălțime variabilă de până la 10 metri.

Toate jeturile de apă sunt controlabile individual şi iluminate prin intermediul proiectoarelor cu led RGB de mare intensitate, care permit controlul culorii în funcţie de programul dorit.

Al doilea ansamblu este format dintr-un un grup de 7 fântâni plutitoare de sine stătătoare, cu un singur jet de maxim 16,5 m, toate cu înălțime variabilă și iluminate de reflectoare LED cu lumină albă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.