Ziarul electronic al arădenilor

Fântâna cu lavandă, inaugurată la Castelul Regal de la Săvârșin

229-Savarsin-24iulie16În parcul Castelului Regal de la Săvârșin a fost inaugurată Fântâna cu lavandă, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căsătoria civilă a Principesei Moștenitoare Margareta cu Principele Radu.

La evenimentul care a avut loc duminică au participat angajații Domeniului Regal Săvârșin.

Fântâna cu lavandă a fost proiectată de Altețele Lor Regale după modelul unei vechi fântâni țărănești din Toscana, aflată în localitatea Certaldo, la 50 de kilometri de casa în care a locuit în exil Regina-mamă Elena, conform romaniaregala.ro.

Fântâna cu lavandă a fost construită din pietre vechi, găsite în pământ, în preajma Micului Pavilion, din bârne vechi și din țiglă austriacă din secolul al XIX-lea. La construcția ei au fost folosite doar materiale naturale: cărămidă, piatră, lemn, fier, țigle, nisip și var.

În jurul fântânii au fost plantați 80 de puieți de lavandă, dintr-o pepinieră de la Cluj. Inscripția cu numele fântânii a fost așezată pe o placă realizată în atelierul de tâmplărie de la castel, de către Ion Ignat, după un model aflat pe Domeniul Regal Highgrove al Principelui de Wales.

„Principesa Moștenitoare și Principele Radu au dezvelit placa inaugurală sub privirile Almei (câinele Altețelor Lor Regale, un pui de ciobănesc alb elvețian în vârstă de 10 luni). Apoi participanții la eveniment au fost tratați cu plăcintă cu stafide, scoasă atunci din cuptor de doamna Viorica, maestrul bucătar de la castel, și cu vin spumant“, scrie romaniaregala.ro.

Fântâna cu lavandă a fost construită exclusiv de angajații domeniului regal Mircea Ștefan, Mugurel Naghi și Ion Ignat, sub supravegherea lui Sebastian Brînzaș, intendentul castelului.

La sfârșitul sărbătorii, Altețele Lor Regale au oferit cadou participanților câte un mic obiect de porțelan cu cifrurile Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana, realizat la Apulum, Alba Iulia.

foto: romaniaregala.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.