Ziarul electronic al arădenilor

Fanfare din Arad și Ungaria cântă în Parcul Reconcilierii

Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, eveniment aflat la prima ediție în Arad, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în Parcul Reconcilierii româno-maghiare.

Evenimentul, organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Qult-Ar, are roul de a promova muzica de fanfară.

„Sărbătoarea fanfarelor“ va începe sâmbătă, la ora 16.00, cu o paradă a fanfarelor prin centrul Aradului, pe traseul Palatul Administrativ – Teatrul Clasic „Ioan Slavici“  – strada Mețianu – Parcul Reconcilierii româno-maghiare. De la ora 17.00, în Parcul Reconcilierii, fanfarele participante vor susține câte un recital.

La prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“ vor participa Fanfara „Lambert Steiner“, din Sântana, Fanfara din Iermata, Fanfara Bisericii „Renașterea“ din municipiul Arad, Fanfara „Fekete Gyémánt“, din Pecs (Ungaria), și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc“, din Gyula.

„Evenimentul «Sărbătoarea fanfarelor» de la Arad dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș“, se menționează într-un comunicat de presă remis de organizatori.

Proiectul „Sărbătoarea fanfarelor la Arad“ este finanțat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, prin Programul Proiecte Culturale 2017, sesiunea a II-a, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.