Ziarul electronic al arădenilor

Falub: „UTA nu e un club unde e ușor de antrenat“

Noul antrenor al echipei UTA Arad, Adrian Falub, a condus, joi, primul antrenament cu jucătorii și a afirmat că „UTA nu e un club unde e ușor de antrenat“.

Falub a condus, astăzi, primul antrenament al echipei, apoi a vorbit despre sentimentele care-l încearcă odată cu preluarea băncii tehnice, dar și despre viitor.

„Mă bucur mult că sunt astăzi aici, că am ajuns la UTA. Știu ce înseamnă clubul, fanii, ce înseamnă Aradul ca oraș. Am venit cu gândul să promovăm. Cred că e un obiectiv realizabil, chiar dacă situația din acest moment nu e foarte bună. Avem un lot care ne îndreptățește să ne gândim la promovare, UTA se poate gândi serios la promovare, după doi ani consecutivi în care nu s-a reușit. Nu aș vrea să spun foarte multe lucruri, prefer să mă gândesc la prezent.

Sâmbătă avem un meci important, vrem să obținem plăcerea de a juca. În cel mai scurt timp, vreau să îi cunosc pe jucători, pe unii îi știu, am lucrat cu ei, cu alții am fost adversari. Trebuie să ne gândim ca în viitorul apropiat să revenim în fruntea clasamentului. Mulțumesc conducerii că s-a gândit la mine, sunt sigur că vom avea o colaborare bună, iar la sfârșit să ne bucurăm toți de o promovare așteptată de toți”, a spus Adrian Falub, citat de uta-arad.ro.

De asemenea, noul antrenor a spus că nu exclude transferul unor jucători la UTA.

„Vreau în primul rând să cunosc foarte bine ce are UTA azi, să căutăm un sistem potrivit pentru ce există. Dacă se vor ivi posibilități să transferăm jucători, de ce nu? Dar nu e o prioritate aducerea unor jucători azi, ci folosirea eficientă a celor din lot. Apoi, UTA nu are probleme la capitolul juniori. școală de fotbal unde se cresc jucători foarte buni. și astăzi sunt de calitate – Stahl, Jorza, Tănase sau Toma. UTA are condiții de Liga I, e o schimbare totală, nu poți să faci comparație cu ce a fost. Mă bucură acest lucru, UTA merită asemenea susținere”, a afirmat Falub.

Adrian Falub consideră că UTA este clubul care trebuie să se gândească la promovare.

„UTA nu e un club unde e ușor de antrenat, dar e și frumos. Mi-aș dori să mai trăiesc bucuria unei victorii la Poli. Legat de favorite la promovare, nu cred că există favorite, mai degrabă sunt echipe care își doresc să promoveze. Din ce am văzut până acum, Hermannstadt e o echipă solidă, iar Dunărea Călărași a investit și își dorește să promoveze. Dar, dacă cineva trebuie să se gândească serios la promovare, cel mai îndreptățit club e UTA”, a conchis antrenorul.

Adrian Falub a preluat UTA de la Adrian Mihalcea, care sâmbătă, după remiza de la Şiria cu CS Baloteşti (2-2), şi-a dat demisia. Va fi pentru prima dată când Falub o va conduce pe UTA în noua ei formulă, după ce a fost reînfiinţată în Liga a 4-a, şi a treia oară la general, după ce a mai antrenat FC UTA Arad în perioadele aprilie 2012 – iunie 2013, respectiv februarie 2014 – martie 2014.

Falub va colabora la UTA cu secundul Marius Suller.

foto: uta-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.