Ziarul electronic al arădenilor

Falcă vs. comercianții din Piața Catedralei. „Au fost dezinformați“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și-a exprimat intenția de a se întâlni cu comercianții care își desfășoară activitatea în Piața Catedralei, unde municipalitatea intenționează să amenajeze o piață publică pietonală.

În opinia primarului Falcă, cei care prestează activități comerciale în Piața Catedralei nu au fost informați corect cu privire la proiectul administrației locale.

„Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a anunţat că intenţionează să organizeze întâlniri cu comercianţii din Piaţa Catedralei. Acestea vor avea loc la Palatul Administrativ, scopul fiind acela de a prezenta celor interesaţi ce presupune exact proiectul de Regenerare Urbană a zonei Piaţa Catedralei. Edilul este convins că pieţarii nu au avut parte până acum de o informare corectă în legătură cu acest subiect, ci mai degrabă au fost dezinformaţi“, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, de Primăria Arad.

Conform sursei citate, primarul Falcă a luat această decizie, „după ce mai mulţi comercianţi din Piaţa Catedralei şi-au manifestat interesul pentru  şedinţa de Consiliu Local Municipal de marţi, 12 decembrie 2017, pentru simplul motiv că pe ordinea de zi se afla un punct care făcea referire la studiului de fezabilitate  «Regenerare urbană zona Piaţa Catedralei»”.

„Aceştia au sperat şi că prin luările lor de cuvânt vor putea schimba decizia administraţiei locale de transforma Piaţa Catedralei în zonă pietonală. Nu a fost cazul. Subiectul a fost scos de pe ordinea de zi, iar şedinţa fiind una extraordinară, punctul «Diverse» nu exista“, se mai arată în comunicatul de presă.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, în luna februarie, că Piața Catedralei va fi transformată în piață publică pietonală, iar Ministerul Culturii va trebui să decidă cu privire la locul în care va fi amplasat Monumentul Marii Uniri.

CITITI SI: Piața Catedralei, transformată în piață publică pietonală

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.