Ziarul electronic al arădenilor

Falcă vrea să finalizeze pasajele de pe centura Aradului

pasajPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, cere Guvernului să transfere municipalității cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura orașului, pentru a fi finalizate lucrările începute în anul 2011.

„Dacă Guvernul nu este în stare să termine pasajul de la CET, să îl transfere municipalității și va fi gata până la toamnă“, a afirmat primarul Aradului.

Falcă a mai spus că cele două pasaje „sunt importante în condiţiile în care sunt poziționate peste linii ferate deosebit de circulate, unde barierele sunt coborâte mai mule ore pe zi, ceea ce duce la formarea de cozi kilometrice de maşini“.

„Arădenii au aflat încă o dată că pasajele care au început în 2011, pe centura municipiului Arad, sunt blocate de Guvernul României (…) Aşa cum se demonstrează în guvernarea de trei ani, Guvernul nu reuşeşte să ducă la îndeplinire un simplu proiect de 7 milioane de euro. Cred că deputatul PSD Măduța ar trebui să-și ceară scuze arădenilor pentru blocarea acestor lucrări în anul 2012. Parlamentarii PSD Măduța, Căprar, împreună cu prefectul reprezentant al Guvernului în teritoriu, sunt resposabilii pentru acest blocaj și pentru situația în care s-a ajuns. Cer Guvernului României să ne transfere nouă aceste lucrări, să finalizăm noi cele două pasaje și să punem în funcțiune centura astfel încât traficul să se poată desfășura corect, iar arădenii să nu mai fie înjurați de toți cei care circulă pe acest drum“, a declarat Gheorghe Falcă.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

În luna martie, deputatul PSD Flavius Măduța anunța că noul termen de finalizare a lucrărilor la pasajul rutier peste liniile de cale ferată din zona CET Arad este luna mai 2015, iar pentru pasajul peste linia de cale ferată Arad-București nu poate fi estimată o dată de finalizare.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

CITITI SI: Când vor fi gata pasajele de pe centura Aradului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.