Ziarul electronic al arădenilor

Falcă va scrie o carte: „Am fost în viitor. Tokyo“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, va scrie o carte în care va reda „impresiile, emoțiile și trăirile“ pe care le-a simțit în timpul vizitei pe care a făcut-o recent în Japonia.

Anunțul a fost făcut, marți seara, la o emisiune de la un post local de televiziune, în timpul unui dialog cu un telespectator.

Gheorghe Falcă a spus că în timpul călătoriei în Japonia a făcut mai multe vizite în diverse locuri și a fost impresionat de cultura și religia acestui popor. Primarul a spus că va transpune într-o carte ceea ce a văzut și simțit în Japonia.

„Am știut ce obiective urma să vizitez și m-am documentat despre fiecare. Am fost singurul membru al delegație care am participat la toate evenimentele înscrise în program. Am fost apreciat de gazde pentru faptul că știam multe lucruri despre această țară, despre obicieurile din această țară. Am fost foarte impresionat de ce am văzut în Japonia, astfel că am decis ca, în timpul meu liber, să scriu o carte în care voi cuprinde impresiile, emoțiile și trăirile avute în această țară“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a anunțat și titlul pe care îl va avea cartea: „Am fost în viitor. Tokyo“.

„Vreau să transmit arădenilor, și nu numai, să simtă cum am fost în viitor“, a afirmat Falcă.

În perioada 21 – 25 mai, primarul Gheorghe Falcă a fost prezent la Tokyo şi Toyama (Japonia), unde a participat la un seminar organizat de Centrul pentru dezvoltarea studiilor din Tokyo (TDLC), program lansat în 2004, de Banca Mondială în parteneriat cu Japonia.

Seminarul a integrat workshop-uri, vizite pe teren, schimburi de cunoștințe și activități de planificare a acțiunilor şi se concentrează în jurul a patru teme: infrastructura urbană și urbanism, dimensiunile sociale, locuri de muncă și dezvoltarea economică şi implicaţii fiscale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.