Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Sunt dezamăgit de atitudinea noilor consilieri PSD“

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, luni, după ședința Consiliului Local Municipal, că este „dezamăgit“ de atitudinea noilor consilieri PSD, care „nu doresc modernizarea în cartierele de blocuri“.

Pe ordinea de zi a CLM Arad a fost, luni, proiectul de hotărâre privind aprobarea unui contract de credit între municipiul Arad și BERD, pentru finanțarea proiectului privind regenerarea urbană a cartierelor de blocuri construite înainte de 1989.

Proiectul a fost aprobat cu voturile a 14 consilieri, iar 7 au fost împotrivă.

În urma aprobării acestui proiect, Primăria Arad va împrumuta 20 milioane de euro de la BERD și Municipiul Arad.

Cu acești bani vor fi finanțate lucrările de amenajare parcări, căi de acces, trotuare, spații verzi, locuri de joacă și de recreere care vor aduce confort și funcționalitate în zonele de blocuri construite în perioada comunistă.

Valoarea totală a proiectului este de 50 milioane de euro.

Votul negativ al consilierilor PSD l-a determinat pe primarul Gheorghe Falcă să afirme că social-democrații din CLM nu doresc modernizarea în cartierele de blocuri.

„În urmă cu o lună, când aleșii și-au preluat mandatele, am făcut apel la dumnealor să lase de-o parte spectacolul politicianist în ședințele CLM, să se concentreze în mod constructiv, cu bună-credință, pe actul de administrație, pe proiectele importante pentru dezvoltarea orașului. Sunt dezamăgit de ceea ce am văzut astăzi în atitudinea noilor reprezentați ai PSD în Consiliul Local. Intervențiile lor din plen și votul împotriva contractului cu BERD contravin chiar poziției PSD,  ai cărui reprezentați au votat anul trecut proiectul de Regenerare Urbană și finanțarea prin împrumut de la BERD.

Asemenea inconsecvență confirmă faptul că reprezentanții PSD de fapt nu doresc modernizarea în cartierele de blocuri. Din fericire pentru Arad, Consiliul Local Municipal are o majoritate responsabilă, iar proiectul de astăzi a trecut cu 14 voturi pentru față de 7 împotrivă”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Proiectul privind regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecții, Micălaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

În cadrul proiectului sunt definite șase mari zone pentru intervenție: cartierul Aurel Vlaicu, partea stângă, respectiv la dreaptă a arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str. Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa și zona centrală.

Lucrările vor consta în amenajare spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.