Ziarul electronic al arădenilor

Falcă și-a depus candidatura pentru Parlamentul European. „Mai este mult până departe“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a înscris pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare din 2019, iar președintele partidului, Ludovic Orban, a declarat că Falcă are susţinerea sa, pentru că „reprezintă una dintre cele mai performante organizaţii PNL“.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent, vineri, la Arad și a spus în cadrul unei conferințe de presă că primarul Gheorghe Falcă s-a înscris pe lista partidului pentru a candida la alegerile europarlamentare din 2019, subiect pe care edilul l-a evitat de-a lungul timpului, când era întrebat dacă va candida sau nu.

Orban a adăugat că Falcă, aflat la al patrulea mandat de primar, va avea asigurat un loc eligibil pe lista PNL.

„Domnul Falcă beneficiază de susţinerea mea, pentru că reprezintă una dintre cele mai puternice organizaţii ale partidului”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai afirmat că „domnul Falcă este extrem de obişnuit cu atmosfera de la Bruxelles şi cu liderii politici de la Bruxelles, pentru că legătura între parlamentarii europeni şi conducătorii oraşelor, municipiilor, regiunilor din cadrul Comitetului Regiunilor este o legătură extrem de apropiată şi, în general, aleşii locali la nivel european sunt mult mai respectaţi faţă de cum sunt în România de către autorităţile centrale sau de către reprezentanţii politici“.

Primarul Falcă nu s-a referit în conferinţa de presă la acest subiect, însă ulterior a fost întrebat de jurnalişti despre candidatură, fiind evaziv: „Mi-am depus această candidatură, dar mai este mult până departe. Până atunci trebuie să administrăm frumos oraşul nostru”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.