Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, replică la prefect: „Sper să nu mai rămâneți mult în funcție“

falca-pribac-300x199Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a reacționat la afirmațiile prefectului Cosmin Pribac, pe care îl acuză, printre altele, că a blocat mai multe proiecte și i-a transmis că, „pentru binele Aradului“, speră să nu mai stea mult în funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Reacția lui Falcă vine după ce, în cursul zilei de joi, prefectul Aradului, Cosmin pribac, a afirmat că primarul Gheorghe Falcă nu este „un partener serios“ pentru dialogul instituțional, fiind „cu două fețe“.

La câteva ore după afirmațiile prefectului, primarul Aradului a spus că Pribac și-a manifestat public „ostilitatea față de municipalitate în mod instituțional“.

„Domnule Prefect, acesta nu este o luptă între mine și dumneavoastră. Vă pretindeți nepolitizat și cooperant, dar v-ați afirmat public ostilitatea față de municipalitate în mod instituțional, chiar de la instalarea în funcție, când prima decizie a fost să încuiați ușa către Primărie. Pe lista exemplelor de «bună» colaborare instituțională cu Primăria s-au adăugat de-a lungul timpului multe episoade, să amintesc doar blocajul pe care l-ați instituit față de demersurile municipalității de a obține imobilul de pe strada Mărășești pentru școala gimnazială «Mihai Eminescu» sau atacarea Planului Urbanistic Zonal al Zonei Monumente Protejate în integralitatea sa“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că, recent, prefectul, „nu a ratat ocazia să își dovedească «bunele intenții» față de Arad și arădeni în cadrul procedurii de avizare de către instituțiile guvernamentale a documentelor pentru bugetul municipiului pe anul 2015.

„Ați transmis o cifră mai mică decât a fost solicitată pentru fondul de salarizare, iar acum, după ce s-au relevat consecințele, vă chinuți să scoateți cămașa. Dacă săptămâna viitoare se reunește Consiliul Local pentru aprobarea bugetului , oare reprezentanții PSD, partidul de la guvernare, vor vota pentru concedieri ? Proiectul de buget a fost public din luna ianuarie, l-am comunicat și ministerelor, dumneavoastră sunteți oare singurul neinformat ? Cu toate acestea prin acțiunea «instituțională» ați decis ca fondul de salarii să fie insuficient, deci să fie dați afară oameni.

Suntem singura reședință de județ unde se întâmplă așa ceva. Până și aleșii locali ai PSD dezaprobă situația pe care ați generat-o. Soluția pentru a debloca plafonul de salarii pentru acoperirea necesarului există, a fost analizată de directorul Agenției Județene a Finanțelor, dar trebuie să-i permiteți să o pună în aplicare. Aveți ocazia să faceți acest lucru chiar mâine, la întâlnirea propusă de domnul consilier Lupaș cu delegația CLM. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu toți angajații din serviciile municipalității și le voi prezenta modul greșit în care ați acționat și v-ați coordonat instituțiile din subordine. Pentru binele Aradului, sper să nu mai rămâneți mai mult de 3 luni în funcție!“, a declarat Gheorghe Falcă.

Prefectul Aradului, Cosmin Pribac, a spus, joi, că primarul Gheorghe Falcă nu este „un partener serios“ pentru dialogul instituțional, fiind „cu două fețe“.

Pribac a afirmat că a avut, miercuri, o convorbire telefonică pe tema plafonului de salarizare din Primărie cu Falcă, „în cu totul și cu totul alți termeni decât cei formulați în comunicatul pe care primarul l-a transmis presei ulterior“.

„Am constatat cu această ocazie că domnul Falcă are două fețe, iar în ieșirile sale publice nu este interesat de rezolvarea unor probleme ale comunității, ci de un spectacol politic. De altfel, dacă primarul Falcă ar fi dorit rezolvarea unei probleme administrative, nu ar fi introdus pe ordinea de zi a CLM Bugetul Municipiului Arad decât în momentul în care ar fi ajuns la o formulă acceptabilă cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad“, a declarat Cosmin Pribac.

Prefectul a mai afirmat că Falcă a preferat „un spectacol politic de un gust îndoielnic“.

CITITI SI:

Pribac: „Primarul Falcă are două fețe. Nu este un partener serios“

Finanțele din Arad, despre cheltuielile de personal

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.