Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Regret ce a făcut domnul Ioţcu“

iotcu falca1Copreședintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că regretă ce a făcut Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean, arestat preventiv pentru trafic de influență.

„Eu regret ce a făcut domnul Ioţcu. Am apreciat activitatea lui până în 2013. Din 2013, domnul Ioţcu şi-a decis independenţa, nu faţă de mine, ci faţă de partid. Eu sunt omul care regretă cel mai mult despărţirea care s-a produs în 2013“, a declarat Gheorghe Falcă.

Falcă a mai precizat că Ioţcu nu era în conducerea filialei PNL. „Domnul Ioțcu a declarat că va face doar administraţie şi nu politică. A demonstrat că a făcut doar administraţie şi nu politică. Domnul Ioţcu a avut o carieră şi o anumită contribuţie, nu putem nega acest lucru“, a mai declarat liderul PNL Arad.

Falcă a explicat că, potrivit statutului PNL, Ioțcu, fiind simplu membru, în momentul în care este în postura în care este în prezent (arestat preventic – n.r.), este suspendat. În momentul în care va exista o hotărâre definitivă de condamnare, va fi exclus din partid“, a spus Falcă.

Gheorghe Falcă a mai afirmat că Ioțcu a afectat imaginea județului.

„Dacă noi (PNL Arad – n.r.) vom comunica corect cu cetăţenii şi ne vom face treaba, cetăţenii o să ne aprecieze, pentru că greşelile individuale ale unor oameni nu trebuie să afecteze o comunitate. Pentru că putem spune cât de tare afectează imaginea judeţului în ţară. Întotdeauna vor fi la toate partidele membri care pot face greşeli. Dar, existenţa partidelor, e necesară pentru democraţie“, a susținut Falcă.

La rândul său, copreședintele Ioan Cristina a spus că Ioțcu este o „pată“ pentru județul Arad.

„Regret din punct de vedere uman. Este total neplăcut. Într-adevăr, până la urmă, este o pată pentru judeţul Arad“, a delcarat Ioan Cristina.

Falcă a anunțat că Nicolae Ioţcu şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, în 2016.

„Dar, ştia şi dânsul, nu avea susţinere din partea partidului pentru un nou mandat“, a declarat Gheorghe Falcă, copreședinte PNL Arad.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.