Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, reclamat la Parchet și DNA pentru demolarea stadioanelor

USR va sesiza Parchetul și DNA cu privire la demolarea a trei stadioane din municipiul Arad, iar deputatul Sergiu Vlad considera că primarul Gheorghe Falcă „trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni“.

Reprezentanții USR Arad susțin că stadioanele au fost demolate ilegal de administrația Falcă.

Deputatul Sergiu Vlad (USR) s-a adresat Ministerului Tineretului și Sportului în legătură cu desființarea stadioanelor arădene Vagonul, Strungul și Telecom.

„Ținând cont și de implicarea firmei primarului, vorbim de posibile conotații penale, iar USR se va adresa organelor competente“, susține deputatul arădean, care a spus că în răspunsul primit de la MTS se precizează că „schimbarea destinației bazelor sportive la care se face referire s-a făcut fără respectarea legislației în vigoare”.

„Primarul Gheorghe Falcă a încălcat prevederile articolului 79 din Legea 69/2000 a Educației fizice și sportului, care spune: «(1) Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate. Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi societăţilor comerciale care deţin active patrimoniale destinate activităţii sportive ce au aparţinut statului”, se arată în răspunsul Ministerului.

Ministerul a mai menționat că „nu a inițiat niciun act normativ pentru schimbarea destinației sau desființarea acestor baze sportive, nu i s-a solicitat avizul pentru desființarea vreunei baze sportive din cele enumerate și nici nu i s-a solicitat un aviz pentru construirea prealabilă a altor baze similare celor desființate.”

„Aradul a pierdut definitiv trei stadioane, arena UTA-ei este pentru mult timp scoasă din funcțiune, stadionul Motorul impracticabil, terenurile din subcetate sunt deteriorate. Echipa simbol a orașului joacă în județ, după ce anul trecut a oferit întregii țări momente pentru care nouă ne este rușine. Acum s-a dovedit că administrația locală a distrus bazele sportive cu încălcarea flagrantă a legislației.

Aici Gheorghe Falcă nu mai are pe cine să dea vina, s-a comportat cu patrimoniul Aradului ca și cum ar fi proprietatea sa personală, iar cetățenii, ca de obicei, sunt cei care suportă consecințele. Singula soluție este o noua administrație, care să repare răul deja făcut, să construiască alte stadioane în locul celor demolate. Ne vom adresa Parchetului și DNA, omul acesta trebuie să plătească pentru că și-a bătut joc de sport și de arădeni”, a declarat deputatul Sergiu Vlad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.