Ziarul electronic al arădenilor

Falcă promite: „Mă oblig să mențin acest oraș și frumos și liniștit“

Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului Arad a decis organizarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal, în care va fi supus din nou votului proiectul privind asigurarea continuității serviciilor publice de colectare a deșeurilor menajere, după ce acesta nu a fost aprobat vineri, iar primarul Gheorghe Falcă i-a numit iresponsabili pe consilierii PSD, care nu și-au dat votul pentru acest proiect.

„Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului Arad, convocat în această după-amiază, având în vedere riscurile privind sănătatea publică și poluarea mediului urmare a situației create prin neaprobarea în Consiliul Local Municipal a măsurilor de asigurare a continuității serviciilor publice de colectare a deșeurilor menajere, a hotărât în unanimitate convocarea de îndată a unei noi ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal, pentru a supune la vot asigurarea continuității serviciului public de salubrizare menajeră după data de 31 octombrie 2016. De asemenea, a fost înstiințat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care s-a întrunit imediat și a decis susținerea măsurilor luate de Comitetul Local“, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Arad.

Ședința extraordinară CLM a fost convocată pentru ziua de sâmbătă, 29 octombrie 2016, la ora 14.00.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că votul va fi reluat pentru a se intra în normalitate.

„Consilierii PSD nu au fost de acord să se prelungească contractul pentru prealuarea gunoiului menajer din Arad, ceea ce înseamnă că, de la 1 noiembrie, Aradul nu mai are o firmă de salubrizare. Iresponsabilitatea acestor oameni noi o știam de mult, dar nu am crezut că o să se ajungă până la acest nivel. De aceea, obligația Primăriei a fost să organizăm Comitetul Local pentru Situații de Urgență, apoi, Prefectura a organizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Vom încerca mâine (sâmbătă – n.r.) să reluăm votul pentru a intra în normalitate. Dacă mâine nu vom obține un vot de la consilierii aleși de cetățeni, intrăm în procedura prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va prelua serviciul public de salubrizare și vom lucra sub altă formă pentru a menține curățenia în municipiul nostru“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că aleșii PSD nu aveau niciun motiv să nu voteze proiectul în ședința CLM de vineri.

„Am 16 ani de administrație. Nu am crezut vreodată că niște aleși locali, trimișii cetățenilor, vor face așa cu orașul lor. Nu era niciun motiv să nu se voteze astăzi. În urmă cu 6 luni, celălalt Consiliu Local, format tot din membrii partidelor politice, au votat același lucru în unanimitate. Și aici vine întrebarea, de ce niște oameni proaspăt aleși se opun ca Aradul să aibă firmă de salubrizare? Este o răutate prea mare pentru un municipiu atât de frumos și eu, în fața dumneavoastră, mă oblig să mențin acest oraș și frumos și liniștit, doar că avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră și al instituțiilor statului“, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri, după ce în ședința Consiliului Local Municipal Arad nu a fost aprobat proiectul privind asigurarea continuității serviciilor publice de colectare a deșeurilor menajere, iar viceprimarul Călin Bibarț a spus că trebuie găsită o soluție pentru ca arădenii să nu rămână în gunoaie.

CITITI SI: Situație de urgență. Arădenii riscă să rămână în gunoaie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.