Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Problemele de la CET rămân la nivel guvernamental“

cet1„Sper să recuperăm pierderea pe care a avut-o CET în ultimii trei ani printr-o finanţare corectă din partea Guvernului”, a declarat, marți, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Primarul Falcă a spus că, zilele trecute, a avut o discuție la Ministerul Finanţelor, tema fiind problemele financiare de la CET.

„Vicepremierul Vasile Dâncu a constatat că au existat influenţe politice în această problemă. Eu i-am explicat vicepremierului că din Fondul Naţional pentru Termoficare Aradul nu a primit niciun leu. Vă pot spune că Ministerul Finanţelor a constatat că Primăria Arad nu are datorii faţă de CET, de aceea, problema rămâne la nivel guvernamental“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că datoriile CET s-au acumulat deoarece Centrala nu a primit subvenții în 2012, 2013 şi 2015.

„Am fost la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Dezvoltării împreună cu senatorul Mihai Fifor. Inclusiv domnul senator Fifor a constatat că Aradul ca municipiu nu are o datorie faţă de CET. Soluţia este simplă. Trebuie realizată procedura anului 2014 şi CET Arad să primească suma de bani pe care Ministerul de Finanţe este de acord să o aloce, doar că trebuie ca Ministerul Dezvoltării să găsească procedura. Ministerul Dezvoltării trebuie să găsească soluția și să corecteze situația creată de blocajul fondurilor din perioada guvernului Ponta, care din 2012 până în prezent nu și-a mai îndeplinit obligațiile legale față de centrala din Arad. Banii alocați ca o excepție în anul 2014 au fost doar o mică parte din sumele datorate CET-ului din Arad“, a mai afirmat Falcă.

Acesta susține că a avut o întâlnire şi cu liderii de sindicat de la CET.

„Cred că astăzi au conştientizat şi dânşii că municipalitatea a plătit întotdeauna la timp sau chiar în avans partea de subvenţie alocată CET-ului şi că lipsa de finanţare guvernamentală din anii trecuţi a făcut ca CET să ajungă în această situaţie. Sper ca toată lumea să conştientizeze situaţia. Sper ca domnul prefect să conştientizeze responsabilitatea pe care o are şi sper să recuperăm pierderea pe care a avut-o CET în ultimii trei ani, printr-o finanţare corectă din partea Guvernului”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

CITITI SI:

Dorel Căprar: Primarul Falcă să rezolve problema CET sau să îşi dea demisia

Falcă: Primăria Arad nu are datorii față de CET

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.