Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: Primarii din România, singurii din Europa care sunt amendați

ghe-falca-300x200Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că primarii din România sunt singurii din Europa care primesc amenzi.

Afirmația a fost făcută în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România (AMR), care s-a desfășurat, luni, la București.

În cadrul evenimentului, Gheorghe Falcă, prim-vicepreședinte AMR, a afirmat că „România este cea mai centralizată ţară din Uniunea Europeană“.

„Guvernul are mai multe prorietăți decât administrația locală. De aceea, este greu să vorbești despre dezvoltarea economică. Cerinţa AMR pentru Guvern este să se producă descentralizarea prin legi şi hotărâri de guvern. Trebuie să transferăm atribuţii în special în dezvoltarea economic“, a spus Falcă.

Gheorghe Falcă a mai amintit şi despre problema statutului primarului.

„Trebuie să discutăm despre demnitatea primarului, de statutul primarului în România. România are 3.200 de primari și nu are un statut al acestor oameni. (…) Primarii din România sunt singurii din Europa care primesc amenzi“, a mai spus primarul Aradului.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a fost înfiinţată în anul 1990 şi este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale (APL), pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR include în prezent toate cele 103 municipii, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti rezultând un total de 109 membri, reprezentând aproximativ 10 milioane de cetăţeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.