Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „PNL va fi, probabil, în opoziție, în următorii patru ani“

falcaPreședintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, duminică seara, după anunțarea primelor rezultate la alegerile parlamentare, că liberalii vor fi „probabil“ în opoziție în următorii patru ani și consideră că PSD e pe primul loc deoarece „a avut şi o ofertă electorală mare“.

După anunţarea rezultatelor sondajelor naţionale, Gheorghe Falcă, primar al Aradului şi şeful campaniei electorale al PNL, a declarat, la Televiziunea Arad, unde a intrat în direct din faţa Primăriei Arad, că „PSD e pe primul loc, cu un scor electoral foarte mare, pentru că a avut şi o ofertă electorală mare”.

„Probabil vom fi în opoziţie în următorii patru ani, dar opoziţia este o etapă în viaţa oricărui partid, nu e problemă să fii în opoziţie. Vedem cum se va ţine PSD de promsiuni, pentru că a promis de toate pentru toţi (…) Proiectul nostru de guvernare (al PNL – n.r.) a fost prea cinstit, iar uneori cinstea nu e apreciată. Dar abia aştept să văd cum medicul rezident în şase luni va primi un salariu de 1.200 de euro, cum a promis PSD”, a declarat Falcă.

El consideră că liberalii puteau să discute mai mult cu oamenii în judeţele în care „niciodată nu s-a votat altceva decât PSD”.

„Avem Olt, Gorj sau Teleorman, unde oamenii merg la vot pentru că, dacă se schimbă sistemul, nu mai primesc ajutoare şi nu au din ce trăi. Trebuia să discutăm mai mult cu aceşti oameni, să le arătăm ce înseamnă trecerea de la asistenţa socială la locurile de muncă”, a spus Falcă.

Liderul PNL Arad s-a declarat dezamăgit că dreapta nu a reuşit să fie unită şi au apărut mai multe partide, electoratul de dreapta fiind divizat.

„Cu drepata e o problemă veche, o problemă de unitate. Când ne-am unit în 2014, a fost o mutare surpriză şi am dat preşedintele României. Acum au apărut partide noi, precum USR, care mai vedem cum mai salvează România”, a spus Falcă.

Primarul Aradului a adăugat că PNL a propus „un premier cu cea mai mare încredere din partea populaţiei, iar PSD a venit cu Dragnea, cunoscut cu problemele pe care le are”.

„Populaţia a cerut o schimbare a generaţiei politice, PNL a făcut o schimbare serioasă, prea serioasă, iar oamenii poate nu au apreciat. Regretul nostru a fost şi că premierul pe care l-am propus (Dacian Cioloş – n.r.) nu a dorit să fie foarte activ (în campanie – n.r.)”, a mai declarat Falcă.

Întrebat despre formarea Guvernului, Falcă a spus că această sarcină trebuie asumată de către politicieni.

„Cred că este nevoie de asumarea (guvernării – n.r.) de către politicieni, cu un program de guvernare care trebuie pus în practică, cu bune şi rele. Sunt adeptul guvernării politice”, a spus Falcă.

În ceea ce priveşte scorul electoral în Arad, Falcă a spus că nu are informaţii, pentru că nu s-au făcut sondaje, dar că PNL ar urma să obţină un mandat de senator şi trei de deputaţi.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.