Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Nu am concesionat activităţi companiei soţiei mele“

falca + elaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că nu a concesionat activități firmei condusă de soția lui, iar acuzațiile aduse recent în presă sunt atacuri „electorale“.

Afirmația lui Falcă a a fost făcută după ce un site de investigații jurnalistice a scris că primarul emitea PUZ-uri, iar soția lui încasa banii pentru documentația urbanistică.

„Primarul Aradului, Gheorghe Falcă se află, de ani de zile, într-un grav conflict de interese. Acesta s-a folosit de funcția publica pe care o deține pentru a se îmbogăți. Astfel, în calitate de edil, Falcă și-a pus semnătura pe hotărâri emise de Primăria Arad, privind întocmirea de PUZ-uri pentru diferite proiecte edilitare, a căror documentație a fost elaborată de o firmă la care el este acționar și a cărei manager este soția sa. Este vorba de SC Pro Arhitectura SRL, care, sub mandatul liderului PNL, a obținut nenumărate contracte pentru elaborarea documentației necesare unor lucrări de contrucții în Arad, pe a căror PUZ și-a pus semnătura primarul Gheorghe Falcă“, scrie ancheteonline.ro.

Primarul Falcă a declarat, miercuri, că „oamenii care nu au soluţii pentru Arad aduc în dezbatere diferite teme“.

„Se observă că a început campania electorală. Încă odată am ocazia să spun că noi am lucrat instituţional foarte bine în interiorul municipiului Arad. Ceea ce se scria în documentele respective a fost deja verificat de Agenţia Naţională de Intergritate. Au fost politicieni care au reclamat aceste lucruri. Eu cred că, într-un stat, avem fiecare dreptul la muncă.

Orice act normativ care se numeşte certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie sau plan urbanistic sunt servicii publice pe care Primăria le realizează pentru comunitatea arădeană. Nu am concesionat anumite activităţi companiei soţiei mele şi ea nu a participat la vreo licitaţie. De aceea, cred că oamenii care au reclamat ştiau foarte bine procedurile. Dar, în perioada de precampanie electorală, acestea sunt armele oamenilor care încă nu au făcut nimic pentru Arad“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că, în perioada următoare, va fi ținta unor atacuri din partea adversarilor politici.

„Sunt sigur că în următoarea perioadă o să trebuiască să-mi iau un scut destul de mare, pentru că aceşti oameni, neavând soluţii pentru Arad, vor fi doar împotriva lui Gheorghe Falcă. Arădenii vor alege şi cred că ei ar trebui să vorbească cu arădenii despre modul în care văd ei dezvoltarea unui oraş, modul în care au contribuit ei la această dezvoltare, pentru că am senzaţia că aproape toţi au ocupat funcţii importante. Sunt sigur că arădenii o să ştie să aprecize cu cine o să meargă mai departe“, a mai declarat Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.