Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Mihai Răzvan Ungureanu nu va candida pe listele PNL Arad“

falca-mru1Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat, luni, de la șefia SIE, este binevenit în partid, dar a exclus ca acesta să candideze la alegerile parlamentare din acest an pe listele liberalilor arădeni.

Într-o intervenție la o emisiune a unui post național de televiziune, Falcă a afirmat că, în opinia lui, Mihai Răzvan Ungureanu, fost senator de Arad, nu se va reîntoarce în politică.

„Dacă s-ar întoarce în politică, Mihai Răzvan Ungureanu este binevenit în PNL. Dar, nu cred că se va în politică și în PNL“, a spus Falcă.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi unul dintre candidații PNL la Senat, pe listele liberalilor arădeni, Falcă a spus că exclude această variantă.

„Lucrul acesta este imposibil. La Arad, lista cu candidații este stabilită. Sunt oameni care au trecut prin toate mecanismele de desemnare“, a mai afirmat Falcă.

Liderul liberal arădean a mai spus că el a avut o relație „corectă“ cu Mihai Răzvan Ungureanu.

„Eu sunt omul care a fost cu Mihai Răzvan Ungureanu între arădeni și aș fi laș dacă aș spune că nu are loc în PNL. Nu pot să nu apreciez că a avut o relație corectă cu Aradul“, a spus Gheorghe Falcă.

În cadrul aceleași emisiuni, copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că Mihai Răzvan Ungureanu „nu va candida pe nicio listă a PNL“.

„Nu a fost nicio cerere din partea lui a candida pe listele PNL. Nu cred că ar fi benefic pentru el să revină în politică. Nu cred că e moral ca o persoană care a condus un Serviciu de Informații să reîntoarcă în politică“, a spus Vasile Blaga.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, iar demisia a ajuns la Preşedinţie, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele a precizat că nu are informaţii suplimentare legate de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar a negat că ar fi existat probleme în relaţia cu acesta. Șeful Comisiei SIE, arădeanul Mihăiță Calimente, a declarat că Ungureanu a demisionat din motive de sănătate.

„Iniţial am spus că s-ar putea să fi existat totuşi o anumită stare conflictuală între Palatul Cotroceni şi directorul Serviciului. Asta şi în urma zvonurilor care au circulat toată vara. Ulterior, am primit un telefon din partea dlui director Răzvan Ungureanu, care mi-a comunicat să îl cred pe cuvânt că demisia domniei sale a intervenit în urma stării de sănătate pe care o are. Mi-a spus că trebuie să stea la pat şi că este o problemă serioasă şi, în consecinţă, este singurul motiv pentru care şi-a înaintat demisia”, a declarat Mihăiţă Calimente.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe data de 7 iulie 2015 şi se afla la al doilea mandat la conducerea serviciului.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat.

În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr. După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.