Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: Lucrările la Stadionul UTA sunt în grafic

uta1Lucrările de modernizare a stadionului municipal „Francisc Neumann-UTA“ sunt în grafic, urmând să fie finalizate în cursul anului viitor.

Afirmația a fost făcută, miercuri, de Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

„Construcţia stadionului «Francisc Neumann» este în grafic, finalizarea, conform contractului, trebuie să fie gata în 2018“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că, în cazul în care echipa UTA va promova în prima ligă va putea susține meciurile de pe teren propriu pe arena „Motorul“, aceasta îndeplinind condițiile impuse de FRF.

„Pe stadionul «Motorul» se vor putea juca meciuri de prima ligă. Noi vom avea între 5.000 şi 7.000 de locuri pe scaune în momentul în care UTA va promova în Liga I“, a mai afirmat primarul Aradului.

Lucrările de modernizare a stadionului „Francisc Neumann“ au început în anul 2014.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat cu firma SC Tehnodomus SA Arad, care a câștigat licitația, la care au participat trei firme, cu o ofertă în valoare de 32.733.275 lei (TVA inclus).

În proiectul tehnic s-a prevăzut mărirea capacităţii stadionului şi modernizarea acestuia, astfel încât să fie omologat în conformitate cu standardele UEFA.

În urma lucrărilor de modernizare, capacitatea tribunelor va creşte de la 7.000 de locuri la peste 12.500, dintre care 2.798 la tribuna oficială şi la tribuna I, 3.982 locuri la tribuna a II-a, şi câte 2.902 la peluzele Nord şi Sud.

Tribunele vor fi acoperite integral cu folie textilă, care va fi montată pe o structură metalică spaţială.

Vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipelor oaspete şi a personalului auxiliar, dar şi un restaurant.

De asemenea, la intrarea principală în stadion va fi amenajat muzeul sportului arădean.

În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 de locuri pentru autocare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.