Ziarul electronic al arădenilor

Falcă în inspecție. Cabinete medicale din școli, găsite închise

falcaCâteva cabinete medicale din școlile din municipiul Arad au fost găsite închise în timpul unei inspecții a reprezentanților Primăriei, la care a participat și primarul Gheorghe Falcă, fiind anunțate sancțiuni disciplinare împotriva personalului care deservește aceste unități.

Gheorghe Falcă, împreună cu responsabilii din Primărie, au inspectat, marți, cabinetele medicale din mai multe unități de învățământ, în vederea evaluării  stării acestora și a necesarului de dotări și lucrări de modernizare în continuare.

De la preluarea în 2010 de către Primăria Arad, cabinetele de medicină școlară au intrat într-un program general de modernizare, pentru a putea asigura elevilor arădeni servicii medicale în condiții optime, se menționează într-o informare a Primăriei Arad.

„O atenție specială s-a acordat cabinetelor de stomatologice din școli, preluate cu echipamente vechi de zeci de ani, unde a fost nevoie de alocarea celor mai mari fonduri pentru aducerea la standarde actuale. O parte din acestea au fost deja dotate cu unit-uri moderne în ultimii doi ani, iar în acest an vor primi echipamente noi cabinetul stomatologic de la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu» și cel care va funcționa la noul Colegiu Național de Informatică, unde spațiul este în curs de amenajare“, se mai menționează în informarea Primăriei.

În timpul inspecției, reprezentanții Primăriei au găsit câteva cabinete medicale închise.

„Pentru reprezentanții Primăriei, vizita a fost  și prilejul de a verifica respectarea progamului de funcționare al cabinetelor, care ar trebui să asigure asistența medicală pentru elevii arondați inclusiv pe perioada vacanțelor școlare. Personalul cabinetelor care au fost găsite închise fără motive legale va fi sancționat disciplinar“, se precizează în informarea remisă, marți, mass-mediei.

În unitățile de învățământ din municipiul Arad funcționează 46 cabinete medicale de medicină generală (32 în şcoli şi 14 în grădiniţe) și 6 cabinete medicale de stomatologie.

Acestea asigură asistență medicală pentru peste 26.000 copii și preșcolari care sunt cuprinși în învățământul preuniversitar.

La cabinetele de medicină școlară sunt angajați 60 de asistenți medicali, 8 medici de medicină generală și 6 medici dentiști.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.