Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Este nevoie de o trezire guvernamentală fără Victor Ponta“

ghe falcaCo-președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, că membrii Guvernului ar trebui să profite de lipsa premierului Victor Ponta, pentru a face demersuri pentru obținerea fondurilor europene pentru dezvoltare.

Falcă a spus că PNL transmite un „semnal de deșteptare“ pentru Guvernul condus de Victor Ponta, spitalizat pentru o perioadă în Turcia, pentru o intervenție chirurgicală.

„Transmitem un semnal de deşteptare. Guvernul României trebuie să se deştepte pentru ultimele şase luni de fonduri europene, în exerciţiul financiar 2007-2013. Vom pierde miliarde de euro pentru că Guvernul României nu a reuşit să atragă aceste miliarde. Ce uşor aruncăm banii care sunt pe tavă de la Uniunea Europeană, şi ce greu putem vorbi despre dezvoltare. Trebuie să ne deşteptăm“, a declarat Gheorghe Falcă, vineri, la Sibiu, unde a participat la Colegiul Director Județean al PNL, alături de mai mulți lideri ai partidului.

Falcă a mai afirmat că, în opinia sa, Victor Ponta nu se poate „deștepta“ și a făcut un apel către unii miniștri.

„Eu cred că Victor Ponta nu se poate deştepta. De aceea fac apel la câţiva miniştri, ministrul Agriculturii să fie astăzi prezent în zona APIA, pentru că mai sunt câteva zile pentru fermieri, în această perioadă dificilă cu secetă, să atragă bani europeni.

Trebuie să discutăm de ceea ce înseamnă Ministerul Transporturilor. Sunt ultimele luni pentru a lua banii de reabilitare a drumurilor europene, cât şi de realizare a autostrăzilor. Trebuie să mergem la Ministerul Dezvoltării unde, surprinzător, noi (administrațiile locale – n.r.) am finalizat proiecte europene. Ministerul mai are bani şi nu este deschis spre alte proiecte pe care municipalităţile pot să le realizeze.

Mai avem Ministerul Comunicaţiilor, unde şi acolo avem proiecte, şi Ministerul Muncii. Este nevoie de o trezire guvernamentală fără Victor Ponta. Poate beneficiem de spitalizarea dânsului în Turcia, ca aceşti oameni să reuşească, pe ultima sută de metri, să dea startul pentru folosirea banilor europeni“, a mai declarat co-președintele PNL Arad.

De asemenea, Falcă a acuzat Guvernul că a blocat investiții la nivel local.

„O să vedeţi în luna decembrie, când se va trage linie, câte miliarde de euro rămân necheltuite de România. Este regretabil că administraţiile din România au finalizat de mult proiectele şi Guvernul ne-a blocat accesul la alte proiecte. Sper ca prin sprijinul pe care o să ni-l ofere preşedintele României, în momentul în care vom face o echipă guvernamentală, modelul de dezvoltare economico-culturală al Sibiului să-l multiplicăm şi indicatorii macro-economici ai României să arate mult mai bine“, a încheiat Gheorghe Falcă, co-președinte PNL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.