Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, despre Văcean: „A depășit toate normele de bun-simț“

Domnul Văcean a depășit toate normele de bun-simț privind conducerea unei instituții, a spus primarul Gheorghe Falcă, cerându-i managerului Filarmonicii de Stat Arad să demisioneze din această funcție.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Arad de luni a fost cel privind încetarea contractului de management încheiat cu Alin Văcean, care la evaluarea anuală a primit nota 7,46, iar pentru a rămâne în funcție ar fi trebuit să obțină o notă peste 8.

Gheorghe Falcă a cerut amânarea proiectului și l-a atacat public pe managerul Filarmonicii de Stat din Arad, despre care a afirmat că „a depășit toate normele de bun-simț privind conducerea unei instituții“.

Falcă a spus în timpul ședinței CLM că Alin Văcean a amenințat, printr-o scrisoare transmisă la Primărie, că apelează la instanță în cazul în care este demis din funcție.

Lilioara Stepănescu, secretarul Primăriei Arad, a explicat că există riscul pierderii unui proces intentat de Alin Văcean, pentru că „legislația a fost schimbată în urmă cu doi ani, iar nota minimă necesară unui manager pentru a rămâne pe funcție a fost scăzută de la 8 la 7, chiar dacă în contractul semnat cu Văcean este prevăzută tot nota 8“.

Consilierii au votat amânarea proiectului, iar primarul Falcă i-a transmis lui Văcean că: „nu te mai dorește nimeni“.

„Mesajul către Văcean rămâne. Trebuie să-i spunem: «Nu te mai dorește nimeni, orașul, Consiliul Local, Filarmonica, înțelege!»”, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că l-a chemat pe Văcean la discuții, însă acesta a refuzat.

„Cum este deja caracteristic domnului Văcean, nu răspunde în fața nimănui. Ceea ce este real este că domnul Văcean a depășit toate normele de bun-simț privind conducerea unei instituții. N-am înteles niciodată de ce cei care l-au evaluat i-au dat peste 7, pentru că nu putea să depașească nota 5 la nivel de comportament. Un astfel de om sfidează pe toată lumea, stă cu avocații în spate, sfidează o instituție de ținută a municipiului. Trebuie să-l chemăm și să-i spune în față: «Domnule director, din punct de vedere a valorilor noastre, nu mai poți continua pe această funcție»”, a mai spus Falcă, în timpul ședinței CLM.

În expunerea de motive a proiectului „încetarea contractului de management încheiat cu domnul dr. Alin Corneliu Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad”, se menţionează că la ultima evaluare anuală, Alin Văcean a obţinut nota 7,46, iar nota minimă pentru continuarea managementului este 8.

„Ca urmare, propunem încetarea contractului de management încheiat cu dl. Alin Corneliu Văcean şi numirea unui manager interimar până la asigurarea prin concurs a managementului instituţiei“, se menţionează în expunerea de motive a proiectului.

Alin Văcean nu a promovat primul examenul de evaluare anuală a activității sale de manager la Filarmonica de Stat Arad. Văcean a primit nota 5,58 la evaluarea activității sale, dar pentru a promova avea nevoie de o notă mai mare de 7.

Alin Văcean a contestat rezultatul. Constestația a fost admisă, astfel că procedura de evaluare a fost reluată, nota obținută fiind 7,46.

CITITI SI: Alin Văcean, eliminat de la conducerea Filarmonicii

comentarii

2 Comments

  • Jhon

    Primarul a mai spus că l-a chemat pe Văcean la discuții, însă acesta a refuzat.
    Cine va crede pina acum l-ati sustinut cu toate ilegalitatile pe care le-a facut a dat viceliderul de sindicat afara a pierdut niste procese pe care tot din bani nostri au fost platite , sunteti la fel amindoi trebuie sa va puneti si dumneavostra aceiaisi intrebare :Cine va mai vrea?

  • io

    Ce nota o fi luat doamna Lilioara la cursul de drept al muncii sau cel de drept civil daca poate zice ca o lege noua poate actiona asupra unui contract incheiat cu ani in urma?!Sa nu stie doamna Lilioara ca legea actioneaza DOAR PENTRU VIITOR?
    De ce nu o trimiteti pe doamna Lilioara la o reciclare.domnilor de la Primarie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.