Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, despre telefoanele „de top“ cumpărate de Primărie

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a răspuns acuzațiilor făcute de cei de la USR, care au afirmat că administrația locală mărește taxele și impozitele, în condițiile în care angajații Primăriei vorbesc la telefoane de „de top“.

„Peste 62.000 de lei a cheltuit Primăria Arad în 2017 pentru achiziția de aparate telefonice. Unii dintre angajații instituției au beneficiat de terminale de lux, dintre care amintim modelele de vârf Samsung Galaxy S7, S7 Edge și Iphone 7.

Primăria Arad a achiziționat în acest an un număr de 42 de terminale telefonice, pentru care a plătit sume între 570 și 2.450 de lei. Mărcile alese au fost ale producătorilor Samsung și Apple, mergând de la modelele mai ieftine, gen Samsung Galaxy J3 și până la cele de top, Samsung Galaxy S7 Edge și Iphone 7. În medie s-au plătit în jur de 1.500 de lei, suma totală ridicându-se la 62.182 de lei“, se arată într-un comunicat de presă remis de USR Arad.

În opinia lui Falcă, cele 42 de telefoane achiziționate de Primărie este o „normalitate“.

„Cei de la USR au avut o campanie în municipiul Arad că noi ridicăm taxele și impozitele cu 25%. În momentul în care am avut dezbatere despre taxele și impozitele locale n-au putut să spună trei taxe care cresc cu 25% și s-au făcut de râs și în dezbatere și în mesajul public.

Și trebuiau să iasă din această zonă, așa că au găsit că Primăria Municipiului Arad, în anul 2017, a cumpărat 42 de telefoane din care avem două Samsung-uri, unul este peste 2000 de lei, cel care este la Departametul relației cu mass-media, pentru că noi nu avem cameră de luat vederi și trebuia să filmeze.

La o primărie care are 600 de oameni și încă 100 de polițiști locali, eu cred că 42 de telefoane este o normalitate. Suma acelor telefoane este egală cu indemnizația domnului deputat pe trei luni de zile. Indemnizația acestui deputat care a vorbit 29 de secunde în Parlament într-un an. Mă refer la deputatul USR de Arad (Sergiu Vald – n.r.). El a transmis acea misiune”, a declarat primarul Falcă, într-o emisiune la Antena 3.

CITITI SI: USR Arad: Primăria crește taxele pentru că angajații vorbesc la telefoane de lux

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.