Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, despre pasajele de pe centură: „Un subiect hazliu“

pasaj-300x200Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, suține că finalizarea celor două pasaje rutiere de pe centura municipiului este un subiect „hazliu“ și acuză Guvernul că nu termină investiții care au început în județ.

Falcă a acuzat și parlamentarii PSD din Arad, care, în opinia sa, dau dovadă de „incapacitate“.

„Arădenii au simţit pe pielea lor proasta guvernare a celor de la PSD. Zilele acestea, am avut subiectul hazliu cu pasajele de pe centura municipiului Arad. Încă o dată şi încă o dată, cineva ne promite că se vor relua lucrările la cele două pasaje. Când ne gândim că municipiul Arad a finalizat două pasaje în municipiu, într-un termen de 8 luni, şi ne uităm că din 2012, de când acele pasaje au fost blocate, şi astăzi suntem în 2015, şi iar ni se promite că vor fi reluate lucrările acolo, arată de fapt şi incapacitatea politicienilor locali de la PSD şi, evident, lipsa de dorinţă a Guvernului României să finalizeze lucrări începute în judeţul Arad şi, evident, abandonate de dânşii“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a făcut aceste afirmații după ce, zilele trecute, conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a spus că unul dintre cele două pasaje de pe centura Aradului, cel din zona CET, ar putea fi finalizat anul acesta.

Conform DRDP Timișoara, în prezent nu se lucrează pe niciunul dintre cele două pasaje, contractele fiind reziliate în cazul ambelor lucrări.

„Pentru pasajul aflat în zona drumului către Curtici, dacă nu vom avea contestaţii la licitaţie, sperăm să avem constructor în octombrie, să semnăm contractul pentru finalizarea lucrărilor şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Dacă licitaţia va fi câştigată de o firmă care are capacitate mare de muncă, pasajul ar putea fi finalizat într-o perioadă cuprinsă între şase şi opt săptămâni. Practic, noi sperăm să avem pasajul funcţional în acest an”, a spus Horaţiu Simion, citat de presa locală.

În ceea ce priveşte pasajul din Micălaca, directorul DRDP Timișoara a spus că, în acest an, se va organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului.

„Durata de execuţie a lucrărilor la pasajul din Micălaca este de aproximativ 8-9 luni. Un lucru e sigur: vom organiza licitaţia, chiar în acest an şi sperăm că lucrarea va fi finalizată anul viitor”, a spus directorul DRDP Timişoara.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.