Ziarul electronic al arădenilor

Falcă critică măsurile fiscale propuse de Ministerul Finanțelor

Revoluția fiscală promisă de premierul Mihai Tudose, prin scăderea impozitului pe venit  de la 16% la 10%, stârnește nemulțumirea primarilor de municipii, printre aceștia fiind și Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Primarii, chestionați de HotNews, spun că măsura va duce la scăderea cu până la 30% a bugetelor de investiții, ceea ce ar fi catastrofal pentru respectivele orașe.

În cazul în care Guvernul nu renunță la această măsură, primarii cer măsuri compensatorii cum ar fi creșterea cotei din impozitul pe venitul global care vine la primării de la 41,75% la aproximativ 70%.

„În acest moment, de la marile municipii, Guvernul va prelua cam 25% din valoarea de investiții pe care o au municipalitățile, deci un sfert din investițiile anuale vor pleca spre Guvern. La Arad asta înseamnă 12 milioane de euro. Cerem premierului Tudose să nu aplice legea, iar dacă o aplică să intre în compensare pentru ca până la urmă se pierde din dezvoltarea României“, a declarat Gheorghe Falcă, citat de HotNews.

Mihai Tudose promite măsuri compensatorii, însă premierul nu a putut spune de unde vin banii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.