Ziarul electronic al arădenilor

Falcă cere unor directori să plece „onorabil“ din funcţii şi să nu mai angajeze „pesedişti“

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, acuză că în unele instituţii de stat se fac angajări pe „pile“ chiar după trecerea moţiunii împotriva Guvernului, el cerând public ca „domnii care conduc instituţii deconcentrate“ să plece „onorabil“.

„Le spun unor domni care conduc instituţii deconcentrate şi care nu trebuiau să fie în poziţiile respective că onorabil ar fi să plece (…) Este bine să plece de bună-voie pentru că noi ştim ce au făcut pe funcţiile respective şi să nu plece în altă direcţie…“, a declarat Falcă, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Fostul primar al Aradului, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL, a nominalizat însă doar un director, pe cel de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Viorel Agud, pe care îl acuză că a făcut angajări pe „pile“ din PSD.

„Îl rog pe domnul Agud să nu mai angajeze pesedişti în acest moment. Atât! Să înţeleagă că nu i-am pronunţat numele, dar trece imediat pe lista oamenilor care trebuie să plece în momentul în care concursurile pe care le face, le face pentru a mai băga câteva pile de la PSD în structura Direcţiei Sanitare Veterinare“, a spus Falcă.

Contactat de Agerpres, şeful DSVSA Arad a declarat că în ultimul an au fost angajaţi în instituţie doar trei oameni, toţi prin concurs.

„Nu am făcut angajări decât prin concurs, iar comisiile sunt independente, nu fac parte din nicio comisie de concurs“, a spus Agud, care nu a dorit să facă alte comentarii.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.