Ziarul electronic al arădenilor

Falcă cere ajutorul arădenilor pentru parcarea subterană din Piața „Avram Iancu“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că, anul viitor, va iniția o campanie de strângere de semnături pentru susținerea proiectului privind amenajarea unei parcări subterane în Piața „Avram Iancu“.

Anunţul a fost făcut după încheierea şedinţei extraordinare de vineri Consiliului Local Municipal Arad, în care proiectul referitor la aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din municipiul Arad” nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.

„Consilierii PSD au votat împotrivă ca Aradul să înceapă procedura de concesiune a unei parcări subterane în Piața «Avram Iancu», o parcare cu două nivele și cu peste 400 de locuri pentru mașini. Cred că, anul viitor, va trebui să facem o campanie de strângere de semnături pentru a forța mâna acestor consilieri să respecte atât orașul cât și cetățenii municipiului Arad.

Trebuie să vă aduc aminte că PSD-ul, în urmă cu doi ani, a votat acest studiu de fezabilitate, deci a fost de acord să cheltuim banii pentru acest studiu, iar acum nu este de acord să mergem mai departe cu acest proiect important“,a declarat Gheorghe Falcă.

Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul vizează realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 588 locuri de parcare, iar la nivelul 0 al pieţei s-a studiat realizarea unei suprafeţe pietonale, fără intersecţii, cu circulaţia carosabilă pe întreaga suprafaţă a Pieţei „Avram Iancu“.

Parcarea va avea patru accese, circulaţia carosabilă va fi deviată în zona vestică a pieţei cu traversarea ei prin subteran. Toată suprafaţa pieţei inclusiv zona de circulaţie a tramvaielor urmează să fie finisată cu dalaj decorativ.

CITITI SI: Piramidă și parcare subterană în Piața „Avram Iancu“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.