Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Aștept cu interes să văd câți bani va primi Aradul“

Primarul Gheorghe Falcă a declarat că a transmis Guvernului, dar și senatorilor și deputaților care reprezintă județul în Parlament, problemele și proiectele din Arad care au nevoie de fonduri de la bugetul de stat, iar acum așteaptă „cu interes“ să vadă câți bani va primi municipiul.

Primăria a prezentat și o listă cu principalele solicitări ale municipalității arădene.

„Așteptăm cu mare interes Legea Bugetului de Stat și alocările de fonduri pentru municipiul Arad. Săptămâna aceasta vom putea să constatăm cât de precupați și cât de eficienți vor fi parlamentarii arădeni în promovarea intereselor cetățenilor din Arad prin amendamente la Legea Bugetului. Am transmis din timp Guvernului și tuturor parlamentarilor arădeni problemele și proiectele din municipiul Arad care au nevoie de fonduri de la bugetul de stat“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că a pus la dispoziția parlamentarilor informații detaliate, „pentru a putea fi cât mai bine documentați“.

„Așteptăm să-i vedem la muncă“, a afirmat Gheorghe Falcă.

Pe lista cu principalele solicitări ale municipalității se află asigurarea sumelor integrale pentru salariile personalului din învățământ, pentru salariile asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap; plata subvențiilor restante pentru CET-ul din Arad și fonduri în programul de reabilitare a rețelelor termice.

De asemenea, municipalitatea a mai solicitat fonduri pentru finanțarea lucrărilor începute de Ministerul Educației la noul Palat al Copiilor, la clubul sportiv școlar Gloria și la noul sediu al Inspectoratului Școlar, dar și pentru continuarea lucrărilor la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu“, la Colegiul de Construcții și Protecția Mediului și la internatul Colegiului Tehnic „Caius Iacob“.

Pe lista municipalității se mai află cereri pentru finanțare prin PNDL pentru etapele I și II de reabilitare a străzilor și pentru reabilitarea termică a grădinițelor.

Totodată Primăria mai cere alocarea de fonduri în bugetul Companiei Naționale de Investiții pentru șantierul bazinului de polo, pentru stadionul municipal „Francisc Neuman“ și pentru acoperirea Patinoarului Municipal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.