Ziarul electronic al arădenilor

Falcă așteaptă un minimum de respect din partea Guvernului

Primarul Gheorghe Falcă a cerut Guvernului mai mulți bani pentru investiții, având în vedere că „Aradul este un oraș care contribuie foarte mult la bugetul de stat“, iar bugetul local este deja cu 8 milioane de euro mai mic.

Falcă a spus că așteaptă aprobarea bugetului național, urmând ca apoi să fie realizat și aprobat și cel de la nivel local.

„În aceste zile se lucrează la elaborarea proiectului de buget. Așteptăm aprobarea bugetului național, și, conform legii, în 45 de zile, municipiul Arad o să-și aprobe bugetul. Însă, la nivelul veniturilor, bugetul orașului este deja cu 8 milioane de euro mai mic, ceea ce înseamnă o diminuare a investițiilor pentru că nu ai de unde să dai măririle de salarii la bugetari decât diminuând investițiile“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai afirmat că Aradul contribuie cu sume mari la bugetul național și speră ca o parte cât mai mare să se întoarcă la nivel local.

„Am solicitat mai mulți bani pentru investiții Guvernului, pentru că Guvernul este al României. Noi contribuim foarte mult, Aradul este printre primele județe din țară în ceea ce privește cifra de afaceri, este un oraș care contribuie foarte mult la bugetul de stat și e normal ca o parte din bani să vină înapoi. Noi nu solicităm ca toți banii să vină înapoi, suntem oameni care înțelegem ce înseamnă solidaritatea, ce înseamnă să dăruiești și altor județe, dar, măcar minimul de respect față de arădeni trebuie să vină din partea Guvernului“, a mai spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.