Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Aradul și-a găsit calea de urmat în următorii 10 ani“

arad-2021-227x300-1Primarul Gheorghe Falcă susține că Aradul a reușit să-și găsească o țintă înaltă și calea de urmat în următorii 10 ani pentru a-și împlini aspirațiile de Cetate Europeană.

Afirmația a fost făcută, vineri, după ce Ministerul Culturii a făcut publică lista cu orașele care vor continua cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, pe care însă nu se se află Aradul.

„Mulțumesc încă o dată tuturor celor care au muncit la acest proiect. Drumul către obiectivele înalte nu este niciodată ușor, momente grele sau de neîmplinire sunt inevitabile, dar ținta trebuie urmată. Intrarea în competiție a fost impulsul de care comunitatea noastră avea nevoie pentru a se reuni“, a declarat Primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Falcă a mai afirmat că această candidatură fost „provocarea care a mobilizat pentru un obiectiv comun energiile latente și spiritul creativ al orașului“.

„Rezultatul este proiectul Arad2021, mult mai mult decât un dosar de concurs. Adevărata realizare este aceea că, pus în fața acestei noi provocări, Aradul a reușit să-și găsească o țintă înaltă și calea de urmat în următorii 10 ani pentru a-și împlini aspirațiile de Cetate Europeană. Conceptul Arad2021 este Proiectul Aradului, avem voința și capacitatea de a-l duce împreună la îndeplinire, pas cu pas, așa cum ne-am propus“, a declarat Gheorghe Falcă.

Ministerul Culturii a anunțat, vineri, lista scurtă a orașelor care vor continua cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, pe care însă nu se găsește Aradul.

Pe lista scurtă se află orașele București, Cluj Napoca, Timișoara și Baia Mare.

CITITI SI :

Aradul, eliminat din cursa pentru Capitală Culturală Europeană

Andrei Ando: „Rezultatul ne doare, dar nu ne demoralizează“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.