Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: Aradul se confruntă cu un deficit foarte mare de forță de muncă

Primarul Gheorghe Falcă susține că Aradul se confruntă cu un deficit „foarte mare“ de forță de muncă, iar firmele sunt nevoite să aducă muncitori din alte judeșe sau din Ungaria, însă acest proces ar putea fi stopat din cauza unor măsuri fiscale anunţate de Guvern.

Falcă a spus, sâmbătă, într-o conferință de presă organizată la sediul filialei locale a PNL, că în Arad lucrează oameni din Ungaria, care fac naveta în fiecare zi.

„Am adus oameni din judeţe din România, cum ar fi 1.500 de muncitori din Vaslui, Teleorman şi Gorj, ceea ce arată că am înţeles ce însemană dezvoltarea, dar unele măsuri ale PSD ne pot opri din parcurs. Aşa cum ştiţi, Aradul este pe locul cinci la nivel naţional privind exporturile, la competitivitate este pe locul patru, în permanenţă am avut creştere economică, dar în ultima perioadă la întâlniri cu mediul de afaceri am primit sesizări referitoare la conservarea TVA-ului într-un cont. Asta înseamnă că acele firme care lucrează pe export, banii pe care-i au în pentru dezvoltare trebuie să-i blocheze în contul respectiv“, a declarat Gheorghe Falcă, citat de News.ro.

Primarul a afirmat că în momentul în care vor apărea măsurile propuse de PSD cu referire la supraimpozitare, forţa de muncă care este atrasă de Arad poate fi oprită.

Falcă a spus că forţa de muncă atrasă acum în vestul ţării din judeţe mai sărace, dar şi din Ungaria, ar putea fi oprită, pentru că marile companii nu vor mai face investiţii.

„Dezamăgirea este destul de mare, iar îngrijorarea este reală. (…) În momentul în care vor veni toate aceste lucruri pe care PSD le propune cu referire la supraimpozitare, forţa de muncă atrasă de Arad poate fi oprită. În Arad lucrează foarte mulţi oameni din Ungaria care fac naveta în fiecare zi, dar şi din Vaslui, Gorj şi Teleroman, aceşti oameni sunt în Arad într-o nouă etapă a dezvoltării lor personale”, a spus Falcă.

Primarul Aradului a mai afirmat că s-a întâlnit, în ultima perioadă, cu reprezentanţi ai unor companii străine, mai ales germane şi italiene, având dezbateri pe tema măsurilor fiscale ale Guvernului, iar oamenii de afaceri i-ar fi transmis îngrijorările pe care le au şi i-ar fi spus că investiţiile ar putea fi stopate în următoarea perioadă.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că la Târgu Jiu a întâlnit oameni care lucrează la Arad, iar Gheorghe Falcă i-a răspuns că Aradul a atras „1.500 de oameni din Vaslui, Gorj sau Teleorman, ceea ce arată că a înţeles foarte bine ce înseamnă dezvoltarea“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.