Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: „Aradul nu a plătit niciodată pentru a primi diplome“

diplomePrimarul Gheorghe Falcă a declarat, joi, că „municipiul Arad nu a plătit niciodată pentru a primi diplome“, răspunzând astfel unei acuzații făcute de un site de știri local pe care a fost postat un articol conform căruia „Primarul Falcă se laudă cu o diplomă care se obține contra cost“.

Falcă i-a informat, joi, pe consilierii locali că municipalitatea a primit două premii internaţionale „importante“, care atestă că „administraţia locală este una performantă“.

Cele două premii primite, „Premiul pentru Reconciliere și Cooperare”, din partea Mișcării Charta XXI, și „Destinaţie Principală pentru Investiţii“, au fost expuse în sala „Regele Ferdinand“, în timpul ședinței Consiliului Local Municipal Arad.

Primarul a spus că premiul primit din partea Adunării Europene pentru Afaceri, cu sediul în Oxford, a fost conferit municipiilor Arad şi Timişoara, care au primit certificatul de „Destinaţie principală pentru investiţii“.

„Premiul primit la Londra atestă faptul că Aradul este un oraş atractiv din punct de vedere economic. Atât eu cât şi reprezentanţii municipiului Timişoara am putut să prezentăm, la Londra, oportunităţile noastre pentru investitori în faţa unor oameni şi a unor companii dezvoltate din Europa”, a mai spus Falcă.

Primarul a dezminţit informaţia apărută joi, pe un site local de știri, conform căreia, premiul de la Londra ar fi fost obţinut contra unei sume de bani, plătite de municipalitate sub formă de cotizaţie, la asociaţia care l-a acordat.

Primarul a declarat că „municipalitatea nu a plătit niciun fel de cotizaţie vreunei asociaţii pentru a primi premiile respective“ și l-a acuzat pe autorul articolului afirmând despre acesta că are caracter de o „calitate îndoielnică“.

„Autorul articolului, Cosmin Mihuţa, are un carcater de o calitate îndoielnică. Un om care a furat de la cel care l-a angajat, nu poate fi considerat decât fără caracter. Primăria Municipiului Arad nu a plătit niciun leu pentru această distincţie. Consider că nu trebuie luat în seamă acel articol, însă autorul trebuie atenţionat, pentru că prea crede că toate lucrurile se obţin cu bani”, a spus primarul Gheorghe Falcă.

În sală s-a aflat și tatăl autorului articolului, un fost ziarist, care în prezent este consilier local, însă acesta nu a reacționat în momentul în care primarul îi aducea acuze fiului său.

Gheorghe Falcă a mai anunțat, joi, că în zilele următoare municipalitatea va mai primi un premiu, din partea unei reviste cu profil economic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.