Ziarul electronic al arădenilor

Falcă anunță: „Strângem semnături pentru parcarea din Piața «Avram Iancu»“

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că municipalitatea va începe o campanie de strângere de semnături, pentru a-i convinge pe consilierii locali din PSD de oportunitatea realizării unei parcări subterane în Piața „Avram Iancu“.

Consilierii locali municipali au fost convocaţi, marți, în şedinţă extraordinară cu 27 de proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea s-a regăsit şi cel privind aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața «Avram Iancu» din municipiul Arad”.

Acest proiect nu a reuşit, timp de patru luni, să întrunească numărul suficient de voturi, consilierii PSD-ALDE votând împotrivă.

Aceiaşi consilieri locali municipali au votat împotriva actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului, în cadrul şedinţei de marţi.

Consilierii locali care s-au opus acestui proiect au solicitat o amânare de două săptămâni, timp în care vor trebui să aducă modificările necesare proiectului, astfel încât el să poată fi aprobat în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal.

Între timp, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a spus că este decis să demareze o campanie de strângere de semnături.

„Începem o campanie de strângere de semnături pentru a reuşi să-i convingem pe domnii consilieri de oportunitatea de a avea această parcare. Parcare are deja studiul de fezabilitate aprobat, are toate avizele obţinute. Noi discutăm doar oportunitatea de a o face pe banii Primăriei sau prin concesiune. Sper ca opinia publică să ne ajute în aceste două săptămâni şi sub presiunea opiniei publice să votăm acest proiect, care nu este unul pe termen scurt“, a declarat Gheorghe Falcă. Primarul a mai menționat că, după ce se votează proiectul, urmează procedura de achiziţie a concesionarului, care va dura cel puţin 6 luni.

„Urmează proiectarea, care trebuie să obţină avizele de la toate instituţiile din Arad. În aceste condiţii, discutăm posibilitatea demarării acestui proiect de abia în toamna anului 2019”, a afirmat Falcă.

Conform Primăriei, necestitatea amenajării acestei parcări a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, în Consiliul Local Municipal, încă din anul 2002.

Suprafaţa pe care ar urma să fie amenajată parcarea este de 18.530 mp. Concesionarul va trebui să realizeze lucrări de construcţie a parcării etajate, servicii de proiectare specializată şi servicii de gestionare a parcărilor de autovehicule.

Parcarea subterană din Piața „Avram Iancu“ este prevăzută să aibă o capacitate de 500 locuri, dispuse pe două nivele.

Proiectul mai cuprinde realizarea unui pasaj carosabil subteran pentru circulația auto de tranzit, cu intrare aproximativ în dreptul străzii Vasile Goldiș și ieșirea înainte de strada Gheorghe Barițiu.

Valoarea investiției este estimată la 94 milioane lei (fără TVA), iar durata concesiunii va fi de 49 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.