Ziarul electronic al arădenilor

Falcă: Alianţa Vestului a luptat pentru descentralizarea fondurilor europene

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, declară că regiunile îşi vor putea defini singure priorităţile, fără birocraţia de la Bucureşti, după ce Parlamentul a votat proiectul de lege care reglementează descentralizarea, precizând că Alianţa Vestului îşi negociază deja fondurile direct la Bruxelles.

„În urmă cu doi ani şi jumătate, în decembrie 2018, imediat după ce sărbătorisem Centenarul Marii Uniri, lansam o platformă în cadrul Alianţei Vestului, alături de colegii mei primari – Emil Boc, Ilie Bolojan şi Nicolae Robu, prin care solicitam ca programele operaţionale regionale să fie transferate de la nivel naţional la nivel regional.

La acel moment o foarte mare parte din politicienii de stânga, în mod special cei mai «roşii», ne-au criticat şi ne-au acuzat că dorim să rupem ţara. Iată că astăzi, în Parlamentul României a fost votat proiectul de lege care reglementează această descentralizare, votul fiind în unanimitate pentru, cu 249 de voturi din 249 de parlamentari prezenţi.

Dacă în decembrie 2018 am fost atacaţi şi nimeni nu credea în reuşita iniţiativei noastre, la doi ani şi şase luni atingem acest succes. Mai mult, regiunea noastră are Programul Operaţional Regional Vest în analiză la Bruxelles, un program cu o valoare de peste 1 miliard de euro“, arată Gheorghe Falcă, într-un comunicat de presă, transmis, marţi.

Falcă sublinează că „Alianţa Vestului a luptat pentru descentralizarea fondurilor europene, iar acum regiunea îşi negociază fondurile la Bruxelles“.

„Succesul de astăzi din Parlament dovedeşte că acesta este modul corect de a face politică, cu proiecte ambiţioase care dacă sunt corecte vor da şi rezultate, iar pentru regiuni este cât se poate de clar: îşi definesc singure priorităţile, fără birocraţia de la Bucureşti şi cetăţenii beneficiază direct de aceşti bani“, a mai transmis liderul PNL Arad.

Gheorghe Falcă: Alianța Vestului a reușit să schimbe legislația accesării fondurilor europene

Dominic Fritz, despre Alianţa Vestului: „Din păcate, până acum, a fost doar un exerciţiu de imagine“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.