Ziarul electronic al arădenilor

Facebook a şters pagini şi conturi care distribuiau ştiri partizane în favoarea PSD

Facebook a anunţat că a înlăturat 31 de pagini, grupuri şi conturi individuale parte dintr-o reţea care se folosea de conturi false şi de unele reale pentru a manipula publicul cu privire la cine sunt şi care este scopul lor de fapt.

Paginile şi conturile distribuiau ştiri locale şi politice în favoarea PSD.

De asemenea, conturile au distribuit „conţinut care incită la dezbinare” şi promovau conţinutul mai multor domenii online care se prezentau ca fiind site-uri de ştiri.

Deşi persoanele din spatele acestor activităţi au încercat să îşi ascundă identitatea, Facebook a constatat că în spatele lor se află un individ asociat cu PSD.

„Am eliminat 31 de pagini grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD. Au făcut tot ce au putut pentru a-și ascunde identitatea, dar analizele noastre arată că o parte din activitate a fost legată de un om din partidul de la putere, PSD”, a spus, într-un interviu telefonic, Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook.

Este vorba despre patru pagini, 26 de conturi de Facebook şi un grup. În jur de 1.550 de persoane urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini.

Au fost cheltuiţi în jur de 650 de dolari pentru a fi promovate postările de pe aceste pagini, a anunţat Facebook. Prima reclamă a avut loc în decembrie 2013 iar cea mai recentă în februarie 2019.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.