Ziarul electronic al arădenilor

Expoziție internațională la Arad. „Colecții și colecționari”

Cea de-a treia ediție a expoziției internaționale „Colecții și colecționari“ de la Arad va reuni, anul acesta, expozanți din România și Ungaria.

Expoziția va avea loc vineri, între orele 10.00 – 18.00, în holul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

În cadrul expoziției vor fi expuse colecții de caschete, uniforme și insigne militare, aparate radio vechi, obiecte tradiționale, monede, cărți poștale, timbre.

Printre cei care vor expune se află arădeanul Francisc Visky, cunoscut colecționar de aparate radio vechi. Arădeanul deține aproximativ 200 de aparate și accesorii radio, cel mai vechi fiind din anul 1924.

Tot în cadrul expoziției, Marius Ignat, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor din Arad, va prezenta mai multe timbre valoroase, precum şi seria completă neștampilată de mărci poștale cu imagini din Papua Noua Guinee.

Din Ungaria, va fi adusă o colecţie de uniforme, caschete, ecusoane şi insigne de poliţie, care aparţin lui Tomka Gyorgy, ofițer de poliție în Bekescsaba.

De asemenea, va fi prezentată o colecție digitalizată de cărți poștale cu imagini din Pecica, care va fi proiectată pe un ecran.

„Expoziția internațională «Colecții și colecționari» este o manifestare prin care dorește să se răsplătească efortul colecţionarilor care de o viaţă întreagă au investit bani şi sentimente pentru a-şi dezvolta o pasiune“, au anunțat organizatorii.

Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” va fi organizată în cadrul unui proiect accesat de Asociaţia Qult-Ar Arad, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.