Ziarul electronic al arădenilor

Expoziție de icoane și carte veche bisericească, la Muzeul orașului Lipova

12 februarie – 5 martie 2019

Curator: Corina Dubeștean, muzeograf (Complexul Muzeal Arad)

Proiect expozițional realizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad

Expoziţia de la Muzeul Orașului Lipova prezintă colecţia de artă bisericească, donată muzeului arădean de clericul ortodox Ştefan Crişan, ce cuprinde icoane pe lemn și sticlă, carte veche şi alte obiecte de cult datând din perioada secolelor XVII – XIX.

Piesa centrală a expoziției este „Noul Testament de la Bălgrad” (Alba Iulia, 1648).

Pe parcursul expoziției, până în data de 05 martie, se vor desfășura lecții de istoria artei și ateliere de pedagogie muzeală, la care sunt invitați elevii Liceului „Atanasie Marienescu” și Liceului „Sever Bocu” din Lipova.

La vernisajul expoziției de icoane vechi și carte bisericească – colecția Ștefan Crișan, elevii Liceului „Atanasie Marienescu” din Lipova au învățat despre valorile patrimoniului cultural, atât din perspectivă didactică, cât și muzeală, în cadrul unei lecții interactive, prezentate de managerul muzeului arădean, dr. Ioan Constantin Inel și Corina Dubeștean, curatorul expoziției, muzeograf la Muzeul Orașului Lipova iar profesorii Nicolae Guleș și Marius Iercoșan au facut o captivantă incursiune în istoria artei bisericești transilvănene.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.