Ziarul electronic al arădenilor

Expoziția „Evreii din Transilvania: Memoria unei comunități“, la Arad

„Evreii din Transilvania: Memoria unei comunități“ este tema expoziției organizate de Teodor Stoica. 

Manifestarea este un rod al programului „Elie Wiesel  Study Tour “, finanțat de către Ambasada SUA la București, coordonat de American Council, sprijinit de către Ambasada Israelului la București și Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 13 septembrie, începând cu ora 17.00, în holul Sălii Muzeului de Artă, (de lângă Sala Maitec).

Elie Wiesel (1928-2016) a fost evreu-american de origine română, născut la Sighet, supraviețuitor al Holocaustului, scriitor, profesor, filozof, ziarist, eseist și un activist pentru drepturile omului.

Dintre cele 57 de cărți pe care le-a scris, „Noaptea“ este cea mai cunoscută. Romanul  a avut priză la public încă de la început, bazat fiind  pe experiența și trăirile sale ca deținut  în lagărele de exterminare  de la Auschwitz, Buna și Buchenwald.

În anul 1986 a fost distins cu  Premiul Nobel pentru Pace, fiind supranumit de către Comitetul norvegian Nobel „mesager pentru omenire”.

Un deceniu mai târziu,  în 1996 a fot numit membru al Academiei de Artă și Literatură din România.  Evenimentul este sprijinit de către Consiliul Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad și Complexul Muzeal Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.