Ziarul electronic al arădenilor

Exponatul lunii august, la Complexul Muzeal Arad – o colecție de legitimații sportive

Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA) – 1911

AMEFA, 110 ani de file din istoria Aradului.

Exponatul lunii august la Complexul Muzeal Arad este, de fapt, o colecție de legitimații sportive (fotbal), emise în anii 1913 și 1914, la Budapesta. Legitimațiile au aparținut unor sportivi din cadrul clubului –  Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA) și fac parte din colecția sportivă Iosif Sârbuț din cadrul Complexului Muzeal Arad.

Colecția de legitimații este expusă la Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad (str. Horia 10).

În luna august 1911, acum exact 110 ani, s-a înființat Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), unul dintre cele mai vechi cluburi sportive de pe actualul teritoriu al României. De-a lungul timpului, în cadrul clubului, s-au practicat aproape toate disciplinele sportive: atletism, box, canotaj, ciclism, culturism, haltere, fotbal, lupte, handbal, șah, polo, popice, motociclism, tir, judo, tenis de masă, gimnastică.

În cei 110 ani de istorie, aici au activat sportivi remarcabili, care au obținut rezultate de excepție în competițiile interne și internaționale.
Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), o poveste frumoasă, începută pe vremea tramvaiului cu cai, a fracului și a jobenului, o poveste despre ce a fost odată în orașul de pe malurile râului Mureș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Imagine: Nelu Scripciuc – artist fotograf

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.