Ziarul electronic al arădenilor

Evaziune fiscală la un ocol silvic privat. 36 de persoane sunt cercetate

Un număr de 36 de persoane sunt suspectate de evaziune fiscale, iar organele de urmărire penală au efectuat 20 de percheziții la 19 persoane și la un ocol silvic privat din județul Arad.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au confirmat continuarea urmăririi penale, dispusă de organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad –  faţă de 36 de suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru clarificarea situaţiei de fapt, organele de urmărire penală au efectuat 20 de percheziţii, 19 în locaţii ale persoanelor fizice şi una la un ocol silvic privat, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri şi documente relevante, precum şi sumele de 24.730 euro, 107.364 lei şi 5500 forinţi. Activităţile procedurale au fost desfăşurate de organele Poliţiei Judiciare din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Conform sursei citate, din  probele administrate până în acest moment procesual „a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 – 2018, aceste persoane au desfăşurat activităţi independente privind achiziţia de material lemnos, utilizând diferite autovehicule, operaţiuni prin care au obţinut venituri pe care nu le-au declarat organului fiscal territorial“.

„Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin nedeclararea veniturilor realizate, estimat, se ridică la suma de 699.387 lei (reprezentând impozitul în procent de 16 la sută ca urmare a veniturilor realizate în cuantum de 4.371.172 lei). Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale“, se mai arată în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.