Ziarul electronic al arădenilor

Evaluarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, pe anul 2016

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad și-a prezentat evaluarea activității pe anul trecut.

Din partea autorităților publice locale, au participat, subprefectul  județului, Florentina Horgea, precum și  reprezentanții instituțiilor cu care jandarmii arădeni cooperează.  Activitatea de evaluarea a inspectoratului, a fost condusă de împuternicit Inspector Șef al IJJ. Arad, Lt.Col. Laurențiu Gheorghe.

În cadrul acțiunii a fost prezentată activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, pe anul 2016,  în care jandarmii arădeni au executat  peste 8000 misiuni de asigurare și restabilire, de menținere a ordinii publice, atât independent cât și cu colegii de la poliție, sau în cooperare cu alte instituții ale statului.

În perioada de referinţă efectivele de jandarmi au constatat un număr de 244  infracţiuni flagrante şi 2.252 de fapte cu caracter contravenţional pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 751.265 lei.

O atenție deosebită a fost acordată executării celor 2.933 misiuni de menținere a ordinii publice în zonele adiacente instituțiilor de învățământ preuniversitar din municipiul și județul Arad, unde s-a acționat cu precădere pentru protecția elevilor și personalului didactic.

Ca și noutate pe anul 2016, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, a executat 407 acțiuni în cooperare cu efective din cadrul Poliției de Frontieră Arad, în zona  frontierei de vest  a județului Arad, având ca scop prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, specific zonei de frontieră. În urma acestor acțiuni menționăm aspecte referitoare la surprinderea în flagrant a mai multor grupuri de persoane ce au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat.

Principalele obiective, de tip securitar, ale IJJ Arad pe anul 2017, sunt: participarea alături de celelalte structuri M.A.I. la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prin perfecțioanarea dispozitivelor menite să asigure ordinea publică cu ocazia desfășurării de manifestări cu public numeros și prin reducerea timpului de răspuns la solicitările punctuale ale cetățenilor și executarea fără sincope a misiunilor de pază și protecție instituțională, precum și protecția și intervenția la infrastructurile critice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.