Ziarul electronic al arădenilor

Eusebiu Pistru: „Pe Cionca și Bîlcea i-au ajuns minciunile din urmă”

Preşedintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, consideră că minciunile conducerii Consiliului Județean Arad au ajuns la scadență, iar arădenii vor avea tot mai multe exemple de promisiuni iluzorii servite de către acestia cetățenilor, în interes electoral.

„Cei din conducerea CJA i-au amăgit de 3  ani pe arădeni, lăudându-se cu o mulțime de proiecte care știau că nu se vor realiza niciodată sau care, au termene de finalizare peste multi ani de zile. Cu toate că, în realitate, nu au adus fonduri europene pentru realizarea unor lucrări cu adevărat importante pentru cetățenii din județ, s-au lăudat fără rușine că aduc la Arad sute de milioane de euro, că sunt campioni la acest capitol. Din păcate, nu au fost capabili să folosească eficient nici măcar fondurile proprii, banii noștri, ai tuturor, acționând haotic, fără a prioritiza proiectele, aruncând, practic, banii pe fereastră”, spune Eusebiu Pistru.

Acesta reamintește că, la momentul când Cionca și Bîlcea au anunțat cu surle și trâmbițe realizarea centurii de Sud-Est a Aradului, pe fonduri europene, el a avertizat că este simplu praf electoral aruncat în ochii arădenilor, că finanțarea din bani europeni este departe de a fi asigurată.

„Cionca și Bîlcea au făcut un tam-tam nemaipomenit, lăudându-se că, datorită lor, va fi realizat un proiect de peste 50 milioane de euro, că totul este bătut în cuie, de parcă ar fi urmat ca într-o săptămână să înceapă lucrările. Am spus atunci, că, doar pentru a-și face campanie, prezintă o posibilă finanțare ca pe un lucru deja înfăptuit. După bunul lor obicei, au pus căruța înaintea boilor, fără să recunoască faptul că șansele de obținere a finanțării sunt mici, pentru că proiectul, deși eligibil, era doar unul de rezervă, urmând să primească finanțare doar dacă mai rămâneau bani după închiderea licitațiilor pentru contractarea lucrărilor la proiectele depuse de către alte județe, cu mult înainte ca ei să se gândească la al lor.

Țin sa le reamintesc celor care au uitat ca acest proiect a fost demarat de mine pe când eram la Ministerul Transporturilor, dar din cauza incompetenței și dezinteresului total a Ministerului Transporturilor cât și CJA nu sa mai realizat nimic.

Cei de la CJA nu numai că s-au trezit la spartul târgului, dar, parcă intenționat, au și oferit Ministerului Dezvoltării motiv de refuz, neîncadrându-se în limita financiară alocată, pentru ca după aceea să poată acuza Guvernul că sabotează Aradul. Dealtfel, după cum recunoaște și Cionca, acesta a fost motivul returnării documentațiilor de contractare”, mai spune Pistru.

De parcă nu ar fi fost destul, adaugă președintele ALDE Arad, după eșecul jalnic suferit, vin cu o nouă minciună, anunțând că CJA va face din fonduri proprii centura.

„În loc să recunoască faptul că au vândut arădenilor gogoși, Cionca și Bîlcea ne și spun că proiectul va continua prin fonduri proprii ale CJA. O minciună cât casa, CJA nu va putea niciodată să realizeze din fonduri proprii o investiție de peste 50 de milioane de euro. Este doar o nouă minciună electorală, în perspectiva alegerilor europarlamentare, prezidențiale și, mai ales, locale. Sunt convins că, din nou, vor simula tot felul de consultări cetățenești, ca să poată spune că arădenii vor continuarea proiectului pe banii lor. Nu se va face nimic, doar se aruncă, din nou, banii noștri pe apa Mureșului, iar cei din conducerea CJA vor spune că nu au reușit să facă nimic pentru că parlamentarii arădeni nu au făcut demersuri la Guvern.

Bîlcea, după ce s-a făcut de râs, lăudându-se cu centura, încearcă să dreagă busuiocul, anunțând că CJA a propus spre alocare 234 de milioane de lei pentru drumurile judeţene. O altă perdea de fum, o altă minciună electorală, lansată în speranța salvării PNL de dezastrul la următoarele alegeri”, încheie Eusebiu Pistru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ALDE Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.