Ziarul electronic al arădenilor

Eusebiu Pistru: „Guvernul PSD alocă mai puțini bani pentru drumurile comunale și județene”

În urma analizei bugetului de stat pe 2017, deputatul liberal, Eusebiu Pistru, consideră că era timpul pentru ca guvernul să aloce bani finalizării pasajelor.

„Mă bucură faptul că în sfârșit Aradul primește finanțarea necesară finalizării celor două pasaje. Până acum cele două proiecte atât de importante infrastructurii județului nostru au fost lăsate uitării de către guvernul PSD precedent, în ciuda eforturilor mele și a colegilor mei liberali de a debloca fondurile pentru aceste construcții.

Este inacceptabil ca într-un stat democratic, finalizarea unor proiecte vitale, poli care fac legătura între vestul României și Europa, să stagneze atât de mulți ani, în condițiile în care exista deja aprobarea bugetului pentru finalizarea lor.

Cum era de așteptat, în bugetul de anul acesta, Guvernul Grindeanu alocă bani mai puțini pentru drumurile județene și comunale ale județului Arad în comparație cu alte județe, în special cele conduse de PSD. De pildă, Teleorman primește 10.127.000 lei, iar Botoșani 11.357.000 lei, în timp ce Aradului i se alocă doar 9.321.000 lei. Nu este firesc ca Aradul să primească fonduri mai mici ținând cont de faptul că suprafața județului nostru este mai mare decât a celorlalte două, iar poziția geografică a Aradului necesită o rețea de drumuri modernă.

De aici pot să concluzionez că singura justificare a fondurilor mici pe care le primim pentru drumurile județene și comunale, este aceea că,  neavând culoarea politică necesară, Aradul, ca de fiecare dată, este marginalizat.

Îmi mențin poziția pe care am avut-o în ultimii ani, de când Aradul este codaș la  obținerea sprijinului financiar de la București: interesele politice nu își au rostul când vine vorba de împărțirea bugetelor, însă PSD demonstrează, cu fiecare guvernare, că nu sunt interesați de județul nostru și preferă să împartă banii în zonele în care există fief social-democrat.

Mai am o urmă de speranță că în urma reevaluării bugetului, Aradul să fie tratat în mod corect. Însă, dacă parlamentarii PSD de Arad nu vor interveni pentru aducerea mai multor bani în județ, sunt convins că Aradul va fi lăsat de izbeliște”, a încheiat deputatul PNL, Eusebiu Pistru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.