Ziarul electronic al arădenilor

„Eu aleg România“. Spectacol în centrul Aradului

Radio România aduce istoria mai aproape de conștiința publicului. Expoziția de panouri „Eu aleg România“, ediţia dedicată Anului Centenar va fi deschisă oficial, printr-un eveniment artistic de excepție.

La Arad vă așteptăm sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe platoul din fața Primăriei Arad și va  fi organizat de Radio Timişoara și AradFM.

Pe fiecare dintre cele 10 panouri sunt prezentate câte 10 momente istorice ale poporului român (imagini și text, în total 100 de momente istorice), și un QRCODE cu trimitere către aplicația online a proiectului www.eualegromania.ro.

Informațiile inserate pe standuri sunt elementele de prezentare (texte și fotografii) ale fiecăruia dintre cele 100 de momente ale istoriei poporului român, de la origini până în 1918, momente ale căror prezentare editorială este realizată de Rețeaua Studiourilor Teritoriale în ediția centenară a  campaniei editoriale România 100 – Eu aleg România.

Spectacolul de deschidere este un eveniment artistic în stilul concertelor live de muzică istorică, însoțite de coregrafii și teatru medieval, un show al muzicienilor și dansatorilor din trupa de world music Peregrinii și al actorilor și jonglerilor din trupa Deep6 Project.

Evenimentul va ilustra vârstele istorice ale României, de la specificul antic până la perioada secolelor XIX și XX, iar coregrafiile vor include prezentări de arme, jonglerii medievale cu steaguri, scene de bătălie și momente interactive.

Fiecare spectacol se va încheia cu un show incendiar de lumină și foc, jonglerii cu flăcări și jerbe de jar, în stilul spectacolelor de carnaval medieval.

Comunicat de presă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.