Ziarul electronic al arădenilor

Estimări ale PE privind componenţa viitorului legislativ şi intenţiile de vot în România

Parlamentul European a publicat noi estimări privind componenţa sa după alegerile europene din luna mai, în baza unei compilaţii a sondajelor naţionale reprezentative, datele indicând că PNL ar obţine 9 mandate, PSD – 8, iar Alianţa USR-PLUS – 6.

În colaborare cu Kantar Public, Unitatea de monitorizare a opiniei publice din Parlamentul European realizează un exerciţiu de alocare estimativă a viitoarelor mandate, pe baza sondajelor cu privire la intenţiile de vot din fiecare stat membru, în funcţie de actualele grupuri politice.

Având în vedere că numărul de deputaţi şi componenţa exactă a viitoarelor grupuri parlamentare nu pot fi prezise, aceste estimări sunt făcute în funcţie de structura actualului Parlament şi trebuie interpretate ca o imagine a situaţiei politice actuale reprezentate în sondajele cu privire la intenţiile de vot, precizează PE.

Conform datelor prezentate, PNL ar obţine cele mai multe mandate, 9,PSD – 8, Alianţa 2020 USR-PLUS – 6, ALDE şi Pro România câte patru mandate, UDMR ar obţine un mandat. PMP nu ar obţine niciun loc în PE.

Conform proiecţiilor, atât grupul PPE, cât şi cel al Socialiştilor şi Democraţilor ar pierde aproape 40 de mandate fiecare, PPE rămânând însă în continuare cel mai mare grup din PE.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu alte grupuri din PE, cei care îşi suplimentează numărul de mandate fiind Verzii,  grupul ALDE, Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe şi Grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.